Lila
Lila
Groen
Groen
Oranje
Oranje
Rose
Rose
Paars
Paars
Rood
Rood

Ondanks dat er nog niet echt aanleiding voor was, ben ik vanaf zaterdagavond beneden in de kamer bij Shanti gaan slapen (nou ja slapen..............). Zondag en maandag was ze wel wat onrustig maar niet verontrustend. Maandag kreeg ik het idee dat het wel zou gaan gebeuren. Alles stond klaar, dus het wachten kon beginnen....

Shanti en Janwillem She-Ra

Om 23.40 uur krijgt Shanti haar eerste perswee en om 00.05 uur wordt haar eerste pup geboren: een dochter van 505 gram. Zij krijgt een rose bandje.
Omdat het Shanti's eerste nestje is, was het voor mij best wel spannend hoe ze zou reageren..................................... als een topmoeder :-)). 
Sheer mocht ook meteen komen kijken.
00.57 uur haar tweede dochter wordt geboren, gewicht 535 gram en zij krijgt een lila bandje.
01.15 uur komt haar eerste zoon ter wereld: 560 gram. Hij krijgt een turquoise bandje wat ik later vervang door een donkerpaars bandje (turquoise en groen lijken behoorlijk op elkaar, en dit maakt het duidelijker zichtbaar).

Om 03.15 uur komen er weer persweeen en Shant krijgt haar vierde pup, wederom een teefje, (505 gram). Het duurde voor ons gevoel best lang voordat ze geboren werd, de weeen waren minder en Janwillem heeft Shanti en de pup echt moeten helpen. Toen de pup geboren was, was ze wat groen gekleurd, maar ze ging meteen op zoek aan de tepel en ze is heel levendig. Het groen trekt gewoon weg en het wordt dan gewoon een wit herdertje :-). We hebben haar een groen bandje gegeven ;-).
Om 04.00 uur komt het vierde teefje ter wereld: de zwaarste met 580 gram. Zij kreeg in eerste instantie een rood-wit-blauw bandje, maar ik heb dat later vervangen voor oranje. Janwillem is vervolgens naar bed gegaan (hij moest tenslotte weer fris voor de klas staan ;-)

Toen het om 05.30 uur er niet naar uitzag dat er nog meer zou gebeuren, ben ik op het matras in de kamer gaan liggen, zodat ik alles in de gaten kon houden......... Ik heb wat liggen doezelen, maar echt slapen lukte niet: je hoort van alles en als het stil is, schrik je weer wakker omdat het zo stil is...................
Om 07.45 uur kwam JW naar beneden en gaf mij een heerlijk kopje thee op bed. Ik ben daarna de pupouders gaan bellen.

Ineens zie ik dat Shanti weer een wee krijgt.................... en met enige hulp van mij brengt zij om 08.30 uur haar vijfde dochter ter wereld.......................... ze weegt 560 gram en krijgt een rood bandje.
Aan het einde van de middag is de dierenarts gekomen om de pups en Shanti na te kijken. Alles zag er goed uit. Shanti gedroeg zich heel rustig: vond het goed dat de dierenarts haar pups pakte, maar hield het wel in de gaten: het lijkt me dat zij een perfecte moeder is.

 
   
   
Pupje rose Pupje paars
Pupje oranje Pupje groen
 Pupje rood  Pupje lia