28-04-12 's avonds: Shanti is wat onrustig, eet niet veel en heeft overgegeven. Ze is vrijdag a.s. pas uitgerekend. Als ik bij haar ga liggen, legt ze haar poot op mijn arm en geeft, in mijn ogen aan, dat ik bij haar moet blijven. Als ik mijn arm weghaal, legt ze weer haar poot op mijn arm....................... Ik besluit om vannacht bij haar te blijven slapen. JW haalt het matras naar beneden en ik blijf beneden slapen.

29-04-12 06.00 uur: ik heb niet goed geslapen, heb Shanti een aantal keer in de tuin gelaten, en besluit om nog een paar uurtjes boven in bed te gaan slapen. JW slaapt altijd erg licht en de slaapkamerdeur is open, dus we kunnen Shanti horen. Om 07.00 uur roept JW mij en zegt dat Shanti echt begonnen is. Ik spring mijn bed uit, kleed mij aan en om 07.50 uur wordt het eerste pupje geboren: een reutje, die een zwart lintje krijgt met een gewicht van 530 gram. Om 08.01 wordt het tweede pupje geboren: een teefje die het rose bandje krijgt. Zij weegt 550 gram. Onvoorstelbaar wat een gewichten voor pups die vier dagen voor de uitgerekende datum geboren worden................ Het gemiddelde gewicht van een Zwitserse witte herder pups is 430 gram............ Ik ben blij voor Shanti dat zij niet vier dagen laten bevalt..................

geboorte (1)
geboorte (23)
geboorte (8)
geboorte (7)
geboorte (6)
geboorte (5)
geboorte (4)
geboorte (3)
geboorte (28)
geboorte (27)
geboorte (26)
geboorte (25)
geboorte (24)
geboorte (22)
geboorte (10)
geboorte (21)
geboorte (20)
geboorte (2)
geboorte (19)
geboorte (18)
geboorte (17)
geboorte (16)
geboorte (15)
geboorte (14)
geboorte (13)
geboorte (12)
geboorte (11)
geboorte (9)

Om 08.37 uur wordt het derde pupje geboren: 510 gram en zij krijgt het rode bandje (het bandje is donkerrose/rood omdat het verschil tussen rood en oranje haast niet te zien is). Om 08.52 uur wordt de zwaartse pup geboren: 580 gram. Het blauwe bandje is voor hem. Ruim een half uur later, om 09.26 uur wordt het vijfde pupje geboren: hij weegt 440 gram en krijgt een groen bandje. De zesde pup wordt om 10.04 uur geboren. Hij weegt 530 gram en krijgt het gele koordje om.
Na deze zes puppen last Shanti een pauze in van ruim anderhalf uur. Om 11.49 wordt een teefje geboren met een gewicht van 470 gram. Het lilabandje is voor haar. Om 12.01 uur wordt de achtste pup geboren. Hij krijgt een oranje bandje en weegt 535 gram. Er waren acht puppen te zien op de echo, maar toch hadden we het idee dat er nog een pup zat. Na twee uur was er nog niets geboren en hebben we Annemarie, onze dierenarts, opgebeld. Toen zij kwam heeft zij alle pups, onder het toeziend oog van Shanti onderzocht en kwam tot de conclusie dat het allemaal schitterende pups zijn met een mooi geboortegewicht. Shanti liet alles toe en ook She-Ra werd erbij betrokken.  
Omdat ook Annemarie het idee had dat er nog een pup zat, heeft zij een wee├źnstimulerend middel gegeven en twintig minuten later, om 14.58 uur werd de negende en laatste pup geboren met een gewicht van 485 gram. Hij kreeg een paars bandje om.
Ik ben ontzettend trots op Shanti die het, net als bij haar eerste nestje, fantastisch heeft gedaan. Het is een geweldige moeder: zelfs voor haar eten komt ze niet de werpkist uit................... ik geef haar haar eten dan ook in de werpkist.
Morgen plaats ik de portretjes die ik vanmiddag heb gemaakt. Nu ga ik moe maar voldaan naar bed om bij te slapen. Janwillem blijft vannacht bij de puppen en dan neem ik het morgenvroeg over
.