De eerste week is voorbijgevlogen. De pups slapen, eten, groeien en "tijgeren" inmiddels al door de werpkist. Wat gaat de ontwikkeling toch ontzettend snel................ het is onvoorstelbaar hoe een klein pupje, als hij geboren is, is het net een witte mol, zich in een paar dagen ontwikkelt tot een echt hondje. De vachtjes zie je per dag groeien en ook de pups zie je per dag groeien. Ze maken geluidjes: in het begin is het een soort zoemen, maar inmiddels lijkt het soms al echt een blafje. 

Shanti doet het fantastisch: wij zeggen steeds tegen elkaar dat Shanti het meeste in haar element is als zij een nestje heeft......................... het is een geboren moeder, die net als met haar eerste nestje, niet bij haar pups weg te slaan is. In het begin wilde ze zelfs niet uit de werpkist om te eten, dus gaven wij haar eten in de werpkist. Ze moet tenslotten wel goed eten. 

She-Ra doet het ,hoe kan het ook anders ;-), ook fantastisch. Ze dringt zich niet op, maar is er als de kippen bij als er iets gepoetst moet worden. Als ik de werpist aan het schoonmaken ben, liggen de pups in een mandje, Shanti gaat dan soms naar de tuin of gaat erbij liggen. Dit is het moment voor She-Ra, ze kan dan naar hartelust poetsen.................. Ook als we de pups bij ons nemen om te knuffelen (en ze te laten wennen aan onze geur), staat She-Ra klaar........

Dit alles maakt het heel relaxed: ik hoef nog geen hek neer te zetten: de pups kunnen nog niet uit de werpkist, Shanti accepteers She-Ra en She-Ra past zich aan............. wat een samenwerking ;-).

Omdat het allemaal heel goed gaat, slaapt Janwillem vannacht weer gewoon in boven. Hij heeft de hele week bij de pups geslapen: ik ben hem daar zeer dankbaar voor :-))). We laten de kamerdeur open, zodat we (en vooral Janwillem) alles horen kan.

Vanavond (zondag 5 mei)  is Shanti vor het eerst weer enthousiast met mij mee gegaan en heb ik lekker een stukje met beide dames gelopen. Ze had er echt zin in. Zodra we thuiskwamen vloog ze wel naar de werpkist om de pups meteen te laten drinken.
Het is mooiom te zien hoe ze steeds klaar ligt voor de hongerigepups. Ze heeft melk genoeg en de pups hoeven elkaar niet weg te dringen. Meestal drinken er vijf pups en als die gaan slapen, gaan de andere vier drinken.......................... 

Deze week stond ook in het teken van "namen geven". Tegenwoordig is het zo dat de fokker de stamboomnaam geeft. Deze namen moeten binnen tien dagen aan de Raad van Beheer doorgegeven worden. De pupeigenaren mogen de roepnaam zelf geven. Omdat ik wil proberen de juiste stamboomnaam aan de juiste pup te geven, beslis ik dat op het laatste moment. Dat moment is als de pups gechipt worden: dat gebeurt meestal vanaf een week of vijf/zes. Het chipnummer wordt dan gekoppeld aan de stamboomnaam.

De namen die op de stamboom komen te staan voor de reutjes zijn de volgende:

Gino: deze naam was voor ons de eerste keuze. Gino is de vader van twee van onze eerdere nestjes en is een van de meest indrukwekkende honden, zowel wat karakter als uitstraling betreft, die wij gekend hebben. Wij hebben Gino een aantal dagen in huis mogen hebben toen hij She-Ra mocht dekken. Hij is inmiddels overleden, maar heeft een grote bijdrage geleverd aan ons ras. Omdat Denise (een paraveterinair in opleiding, die de bevalling van Shanti mee mocht maken), een naam mocht kiezen voor het eerste pupje die zij geboren zag worden, weten wij dat pupje groen deze naam gaat krijgen. Gino is de beste vriend van Denise.
Gandhi: naar een Indiase geweldloosheidsactivist en politicus (2 oktober 1869 –  30 januari 1948).
Galilei: naar een Italiaans natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof (Pisa, 15 februari 1564).
Gershwin: naar een Amerikaans componist. Een van zijn bekendste werken is Rhapsody in Blue (26 september 1898 – Hollywood, 11 juli 1937).
Guapo: Zuid-Amerikaans uitdrukking voor "lekker ding".
Gringo: is een term die in Zuid-Amerikaanse landen wordt gebruikt om voornamelijk een inwoner van de Verenigde Staten mee aan te duiden, maar wordt vaak ook gebruikt voor buitenlanders uit Europa, vooral om hun blonde haar, blauwe ogen en blanke huid.

en voor de teefjes:

Gina: naar de bekende Peruaanse feministe Virgina Vargas, tevens peetmoeder van onze kleindochters die in Peru wonen.
Gracia:  Italiaanse naam met als betekenis "bevallig/bekoorlijk".
Ghislaine: een Franse meisjesnaam. Het betekent `beloof'.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
IMG
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
IMG

en de portretjes

blauw
geel
groen
lila
oranje
paars
rood
rose
zwart