In de derde levensweek maken de pups een enorme ontwikkeling door: de oogjes zijn helemaal open, ze horen, de tandjes komen door, ze krijgen hun eerste puppypap en.................. ze klauteren uit de werpkist. Maar wat de grootste ontwikkeling doormaakt  zijn toch wel de stembanden ;-).... pfffffff wat kunnen negen pups een kabaal maken. Dinsdag hebben we de  "puppyren" om de werpkist geplaatst en zo meer ruimte voor de pups gecreĆ«erd. Het eerste pupje wat uit de werplist klom was Gino, het lichtste, maar zeker niet minst ondernemende reutje. Hij werd vergezeld door reutje blauw.  De pups worden inmiddels "bijgevoerd" met pap en dat gaat er inmiddels dan ook in als pap ;-). Het heeft wel even geduurd voordat ze door hadden hoe ze de pap naar binnen moesten krijgen: het is immers een totaal verschillende "techniek": bij Shanti zuigen ze, en de pap moeten ze van een bordje likken. Het is een grote kliederboel en na een maaltijd kunnen we ons meteen verkleden, want we zitten dan onder de plakkerige pap. Na het eten en spelen zijn Shant en Sheer allebei druk in de weer met het poetsen van snoetjes en billetjes en het is hartverwarmend te zien hoe She-Ra net zo "driftig" meedoet als Shanti, en hoe Shant accepteert dat She-Ra dat doet. Soms ligt Shanti voor de puppyren te slapen, of ze is even in de tuin en dan neemt Sheer met graagte alle honneurs waar. Het is allemaal heel relaxed en dat komt natuurlijk allemaal ten goede van de puppenkids. Ik vind het onvoorstelbaar hoe mijn "dames" de opvoeding samen op zich nemen: er komt geen snauw of grauw aan te pas. Shant vindt alles prima en Sheer houdt zich aan de gedragscode.

Vanaf donderdagavond zijn alle pupoudergezinnen op bezoek geweest. Opmerkelijk was ook nu weer het gedrag van Shanti: ze begroet iedereen even vriendelijk, gaat mee in de puppyren, laat zich vertroetelen en knuffelen door al het bezoek en na verloop van tijd, gaat ze uit de ren. Sheer moet ook haar aandacht verdelen tussen het bezoek en haar "kleinkinderen"................ ik geniet met volle teugen van mijn dames en ben er heel trots op dat ze zo ontzettend sociaal en toegankeliijk zijn, terwijl er een nestje is.
Ook voor de pupouders was het een groot feest. Iederen wilde wel een pup mee naar huis nemen. De mooiste opmerking vond ik van een van de kinderen: alle pups waren lief, maar het allerliefste wilde zij Shanti meenemen......................gelukkig begrijpt zij dat wij Shanti voor geen goud kwijt willen ;-).
Janwillem heeft de nageltjes nog een keer geknipt.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
IMGP
SAM
SAM
SAM
SAM
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
bs

En de portretjes

blauw
geel
groen
lila
oranje
paars
rood
rose
zwart