Ook in de vierde week gaat de ontwikkeling hard. Liepen ze vorige week nog een beetje te "wankelen": nu stappen ze parmantig in het rond: staartjes omhoog en alles om zich heen in zich oppnemend. De volgende stap in de beweging is het "huppelen": als je niet al vrolijk zou zijn, zou je hier vrolijk van worden.............
Omdat het zulk mooi weer was, hebben we ze woensdagmiddag voor de eerste keer in de tuin gelaten.......................... Janwillem zette ze in de tuin en de hele wereld lag voor ze open:...................... eigenlijk is dat best een beetje eng.................. ze bleven dan ook allemaal even bij elkaar staan en langzamerhand gingen ze een voor een de ruimte die ze kregen verkennen. Eerst mogen ze alleen op het terras en langzamerhand krijgen ze er steeds een stukje tuin bij............ Per dag zie je ze zekerder worden. Het mooie van de tuin is dat ze veel meer geluiden horen dan binnen: vliegtuigen, auto's, motors, brommers, blaffende honden etcetera. Ook komen er af en toe een paar eenden op bezoek :-).

De pupoudergezinnen zijn ook allemaal weer op bezoek geweest en de pups, en Sheer en Shant, zijn dan ook weer flink verwend wat knuffelen betreft. Ik bedenk me nu dat ik niet eens heb vermeld dat ik zoveel mooie kaarten, tekeningen, gedichten, sms-jes, emails en telefoontjes gekregen heb, waarvoor ik nog niet iedereen heb bedankt..................... bedankt allemaal!! Een van de "pupouderdochters" heeft zelfs een hele mooie flos gemaakt! Een andere pupdochter heeft een mooie tekening gemaakt van She-Ra en Shanti en de negen pups met de gekleurde koordjes om en ze nam een knuffelhondje mee............... Andere "pupouderzonen" namen weer wat lekkers mee voor de honden......... kortom: we werden verwend. Een "collega-fokker" was al op kraabezoek geweest terwijl de pups niet geboren waren. Ze nam een heel mooi kraampakket mee. De "koppenbal" met drie verschillende dierenkoppen erop is een van de facvoriete speeltjes van de pups. Cecile, namens de pups: bedankt! De pupouders verwenden ons weer met het maken van foto's, zodat wij niet zoveel foto's hoefden te maken. Het resultaat is hieronder te zien.

De pups groeien voorspoedig, ze eten goed: geweekte Eukanubabrokken met Energiquevlees en twee a drie keer melk bij Shanti. Shanti heeft er duidelijk niet veel zin meer in, de pups hebben zulke scherpe tandjes, maar ze moet toch "leeggedronken" worden. Janwillem en ik gaan dan ook meestal even bij haar liggen , zodat  we haar met het kroelen een beetje af kunnen leiden. Het is aandoenlijk en hartverwarmend hoe Shanti zich dan tegen ons "aangooit'.
De meeste koordjes zijn  nog een keer vervangen, niet alleen omdat ze te klein waren, maar ook omdat ze vies waren.................... sommige pups hebben de gewoonte om in een bak voer te gaan liggen en dan te eten. 

De pups slapen nog heel veel, maar als ze niet slapen spelen ze heerlijk met elkaar of met een speeltje. Sommige pakken een speeltje en lopen er trots mee rond: het staartje parmantig omhoog. Andere liggen lekker smen te spelen en af en toe hoor je een heus gegrom. Het spelen van de pups heeft namelijk een betekenis: het is een voorbereiding op de grote wereld en ze oefenen zo alvast om een treetje hoger op de rangorde te komen. Het komt dan ook regelmatig voor dat een pup een andere pup te hardhandig aanpakt en dat er dan een enorm gepiep te horen is............. dat gepiep zorgt er tevens voor dat de "happende" pup begrijpt dat hij te hardhandig is geweest.

We zijn inmiddels op de helft en vooralsnog kunnen wij zeggen dat het ene heerlijk, probleemloos nestje is..................... we genieten er dan ook volop van.

DSC
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
IMG
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
IMG
IMG
IMG
IMG