Vandaag is het vijftal precies zes weken en ze zijn dan ook meegeweest naar de dierenarts van wie ze hun eerste inenting hebben gekregen. Ze waren behoorlijk uitgerust, dus ze hadden allemaal behoorlijk wat praatjes ;) en het is dan net als met kinderen: als er één begint te piepen, piepen ze allemaal. Omdat She-Ra altijd heel enthousiast bij Anne Marie naar binnen rent, hebben de pups geen moment het idee gehad dat het binnen wel eens heel eng zou kunnen zijn. Tijdens de prik lag er een lekker handje voer voor ze en na de prik kregen ze een grote knuffel van Anne Marie. Ze heeft ze allemaal beluisterd en bevoeld en gezond verklaard  :-)). Alle balletjes van de heren waren voelbaar, dus zij zullen als "echte mannen" door het leven kunnen gaan ;-)).

Wat het dagelijkse leven betreft: She-Ra laat het drinken van de pups bij haar minder vaak toe en geeft dat verbaal aan. Zo leren de pups van haar hoe ver ze kunnen gaan. Na het slapen, eten en spelen laten we alle pups in de tuin en ze komen dan op een drafje naar ons toe gelopen, om daarna vrolijk hun plasje en poepje in de tuin te deponeren. Heel regelmatig staat er ook een voor de deur te piepen en als we hem dan naar buiten laten doet hij zijn behoefte. Ik heb ook bewust geen kranten in de ren gelegd, want daar gaan ze mee spelen en ze krijgen het papier dan in hun bek.

Als ze wakker zijn, zijn ze meestal in de kamer, keuken of tuin om te spelen.

De gewichten geven we van nu af aan iets minder nauwkeurig weer: de pups bewegen teveel om ze op de ouderwetse weegschaal te wegen en we zijn nu overgestapt op een digitale personenweegschaal.

Dinsdag ben ik (zoals gebruikelijk) weer eens door mijnrug gegaan). Ik baal verschrikkelijk want ik had allerlei leuke dingen met de pups willen doen.

Woensdag hebben She-Ra en de pups voor de derde keer een wormenkuur gehad.

Donderdagochtend kwam ik beneden en zag ik vier hondjes met hangende oortjes..................... Sandor, het zwarte reutje had een staand en een hangend oortje, maar hij heeft het staande oortje ook maar weer even laten zakken ;-)). Corrie en Adri, maak je maar geen zorgen hoor, het komt wel weer goed :-). Bij She-Ra stonden de oortjes ook snel , maar toen we de week daarna weer kwamen, hingen ze weer..... dat hoort erbij :-))

Donderdag is ook Spot komen spelen. Spot is een Jack Russel reu die altijd leuk met Sheer speelt en zijn eigenaar verzekerde ons dat hij lief met puppen is.  Dat was voor ons een reden om hem even met de pups te laten spelen. Ze vonden het allemaal geweldig!

Vrijdag hebben de pups weer diverse mensen op bezoek gehad,die heerlijk met ze geknuffeld hebben. 's Avonds kwam grote zus Ayla logeren. De begroeting was buitengewoon enthousiast.

Zaterdag zijn we 's middags even met de pups in de auto naar de Bosdijk gegaan, waar ze naar hartelust konden snuffelen en kennismaken met een Curlycoated retriever. Ayla en She-Ra hebben als vanouds met elkaar gespeeld en achter elkaar aangehold........... heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!

Zondag zijn we weer met de pups in de auto naar de Bosdijk geweest, waarde pups kennisgemaakt hebben met een Berner Sennenhond, allemaal heel goed voor de socialisatie. Het autorijden is inmiddels ook een feest voor ze, want we gaan iets leuks doen en Sheer laat toe dat ze nog even bij haar drinken ook :-))

Zondagavond heb ik met de pups om de beurt een rondje gelopen aan een halsbandje en riempje. Het viel me alles mee zoals ze meeliepen, waarschijnlijk vonden ze het halsbandje niet echt een probleem omdat ze steeds een koordje om gehad hebben.

Wat de oortjes betreft: de ene dag hangen ze en de andere dag staan ze weer.

Maandag ben ik met de puppenkinders naar de Kerkbrink geweest.

Allebei de oortjes van Tayra staan rechtop en ook het linkeroortje van Sandor staat weer.  De oortjes van Joe staan wat wijder uit.

 

Tayra di 
Casa She-Ra

Don Giovanni Comte
di Casa She-Ra

Chalaska Shandor 
di Casa She-Ra

Rowan di 
Casa She-Ra

Gravin Sarah 
di Casa She-Ra

dag 43   5100 gram 5200 gram 6300 gram 5400 gram 5600 gram
dag 46 5700 gram 6000 gram 7100 gram 6100 gram 6400 gram