Na een intensieve periode van acht weken komt het moment van loslaten............................ de pups gaan hun eigen leven leiden bij pupoudergezinnen die wij met zorg hebben geselecteerd. Hakeem blijft nog twee en een halve week bij ons. Zijn ouders hadden hun vakantie al besproken voordat Shanti loops was, en eigenlijk was Shanti voor hun te vroeg loops geworden. Omdat beide partijen een heel goed gevoel over elkaar hebben, hebben wij besloten dat Hakeem iets langer bij ons blijft. Leuke bijkomstigheid is dat onze kleindochters uit Peru overkomen en dat zij de laatste halve week zich kunnen vermaken met Hakeem.

Lieve Pupouders, ik benijd jullie wel een beetje. Jullie gaan een fijne, soms wellicht wat lastige, tijd tegemoet en mogen gaan werken aan een goede relatie met jullie hond. Jullie hebben bij ons kunnen zien, wat een enorme verrijking een hond kan zijn.
Ik wens jullie alle goeds met jullie pup en hoop dat ik nog regelmatig wat van jullie hoor. Ik dank jullie voor het vertrouwen wat jullie in ons hebben en ben ervan overtuigd dat jullie ons vertrouwen niet zullen beschamen.

Het afscheid was iets anders dan wij ons hadden voorgesteld. Ik had de puppypaketten al behoorlijk op orde, maar er moest natuurlijk nog het een en ander gedaan worden, ook op administratief gebied. De foto's werden op een dvd gezet en alle filmpjes zijn tot een film gemaakt en ook op dvd gebrand. Het persoonlijke boekwerkje en handleiding heeft Janwillem uitgeprint en voorzien van een mooi ringbandje: het zag er weer piekfijn uit. Het koordje wat de pups bij hun geboorte omkregen, werd aan het mapje met alle officiele documenten geknoopt. Als allerlaatste werd de kalender van de RZWH nog toegevoegd aan het puppypakket; jaarlijks is er een fotoshoot voor honden van alle leden van de RZWH, die gemaakt worden door een fotograaf. Vervolgens komt er een poll op de website van de RZWH (die ik overigens gemaakt heb), waar iedereen zijn stem kan uitbrengen op de mooiste foto's. Deze foto's worden gebruikt voor de kalender. Op deze kalender waren twee van mijn puppen (Koda en Darwin, uit het nestje van Ayla- Breeze) veelvuldig vertegenwoordigd.
Zondagochtend voordat de puppen op werden gehaald, heeft Janwillem ze om de beurt bij mij op bed gebracht, zodat ik nog afscheid van ze kon nemen. Onvoorstelbaar zo enthousiast ze op mij reageerden...... 

Janwillem ontving de pupouders en dronk koffie met ze, vervolgens kwamen ze naar boven om bij mij de handtekening te zetten op de documenten en het puppypakket op te halen.

Alle pups hebben een eigen pagina gekregen. Wilt u het afscheid van de pups van mij zien, ga dan met de muis over de foto van Janwillem en de pups.

   
De eerste pup die werd opgehaald was Hector. Hector gaat bij Patricia, Robert, Jerry en de witte herder Vrijdag in Hendrik Ido Ambacht wonen. Robert en Jerry kwamen Scoob, zoals onze rode rakker gaat heten, ophalen en Patricia ging Vrijdag alvast voorbereiden.
 
   
De tweede pup die weggaat is Lady, onze rose Habika. Zij gaat in Zoetermeer wonen bij Leo, Tanja, Lon en Roelof. Leo wordt haar baas. De hondjes Nana en Misty worden haar speelkameraadjes.
 
   
Helena, het gele teefje, gaat bij Serge, Jaqueline en Jelle wonen. Het wordt de allerleukste hond in Utrecht.
 
 
   
Het paarse teefje Haika, luistert naar de naam Senna. Zij woont bij Astrid, Tisa en Julia in Maarssenbroek.
 
 

Hakeem, die inmiddels al goed naar de naam Otis luistert, blijft nog twee weken bij ons. Zijn baasjes zijn nu nog even op een, verkorte, vakantie, want die vakantie was al besproken voordat Shanti loops was....