07-06-2019

koordjes1

Welke ga ik gebruiken?

05-06-2019
Chica is vandaag acht weken zwanger. Ze heeft een behoorlijke buik en heeft geen zin meer in grote wandelingen. Af en toen heeft ze nog een speel/uitdaagmoment en komt ze met een stok in haar bek aanlopen, maar als ik hem één keer heb weggegooid en ze hem terug heeft gebracht, vindt ze het wel mooi.

Even voor alle duidelijkheid: normaal gesproken speel ik NOOIT met een stok: er kunnen grote ongelukken mee gebeuren, maar omdat ze nu niet snel meer is en de stok plat op de grond gevallen is voordat zij bij de stok is, wil ik dit nog wel eens doen.


(Hier is Chica zeven en een halve week zwanger).

Ze eet behoorlijk, slaapt veel en is duidelijk met de "laatste loodjes" bezig.
De werpkist staat inmiddels klaar in de kamer, alle vetjes zijn gewassen, alle benodigdheden voor de bevalling zijn in huis. In principe kan zij vanaf zondag bevallen, en het is dan precies het Pinksterweekend. 
We hebben contact met onze dierenarts gehad om te overleggen: als het nodig is, mogen wij haar bellen: een hele geruststelling. 

werpkist

10-05-2019echo5

Op woensdag 10 en donderdag 11 april is Chica gedekt door  Best Kept Secret de la Azzurra (Magic)

IMG 1768

Wij hebben voor dit eerste nestje van Chica gekozen voor Best Kept Secret de la Azzurra (Magic) van Yvette Philippi van Kennel Crystal Moon. Magic is als pup geimporteerd uit Argentinie en is volgens Yvette uitgegroeid tot een hele fijne hond, blij, jong en wat onbezonnen ;) Hij is totaal niet terughoudend, kan goed overweg met andere honden (reu en teef) en is helemaal verliefd op kleine kinderen. Magic voldoet aan meer dan aan eisen gesteld in het Fokrgelement van de RZWH en is bovendien getest op alle erfelijke afwijkingen die opgenomen zijn in de "Embark" testen. Hij is in totaal op 160 genetische afwijkingen getest waaronder verschillende mutaties van Hemofilie A en B, verschillende skeletafwijkingen, oogafwijkingen, neurologische afwijkingen en dergelijke. Hij is op alle afwijkingen vrij bevonden en kan deze dus ook niet door geven aan zijn nakomelingen.

Alle overige gezondheidsuitslagen en meer informatie over Magic is hier te vinden. Scroll wel door tot u bij Best Kept Secret de la Azzurra  aangekomen bent.
Wij hebben samen met Chica Magic en Yvette bezocht en er was een goede klik. Wij denken dat wij hiermee een bijzondere combinatie hebben en hopen, als alles goed gaat, omstreeks 12 juni een nestje te "krijgen".