02-03-2012: Na een aantal keer naar Wageningen te zijn geweest om bloed te prikken om het progesterongehalte te laten bepalen is Shanti is gedekt door Snoweyriver Schumba Star. Het was een probleemloze dekking.

Schumba is al een keer eerder vader geweest van een van mijn andere nestjes: Het laatste nestje van Ayla: 06-12-11.

02-04-2012: Vandaag met Shanti naar Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen geweest om een echo te laten maken. Ondanks de probleemloze dekking en ons vertrouwen in de dekking, blijft het maken van een echo toch altijd een hele spannende gebeurtenis. De dierenarts liet er echter geen twijfel over bestaan: 1, 2, 3, 4 (aan de linkerkant)............... volle bak, waren zijn woorden. Ik kan nu dus officieel meedelen dat onze Shanti zwanger is van een behoorlijk nest.

Hieronder een mooie foto van de echo van een van de vruchten.

Shant is de grootste knuffelkont die ik ooit heb gehad en die ik ken: ze komt bij je zitten en als je haar aanraakt, "gooit ze zich tegen je aan en doet haar oortjes plat in de nek (het is dan net een zeehond) en kijkt je met grote, "smekende" ogen aan: "knuffel met me";-). Ze is niet te weerstaan en dat vinden ook alle "pupbezoekers". She-Ra is ook helemaal blij met alle extra aandacht................

 
 

14-04-2012: Shanti is zes weken zwanger............... en dat is te zien aan haar buik: ze is behoorlijk dik. Normaal is Shanti geen grote eter en al helemaal geen bedelaar, maar inmiddels eet ze heel goed en als er ergens een kruimel dreigt te vallen is ze er al bij................ 

Ik geef haar inmiddels drie keer per dag eten in plaats van twee keer.

Vandaag hebben JW en ik de werpkist in orde gemaakt, zodat ze daar alvast aan kan wennen.

   

22-04-2012: Shanti is zeven weken zwanger en heel erg met eten bezig. Normaal gesproken bedelt ze absoluut niet, maar nu houdt ze constant in de gaten of er niet ergens een kruimel van het een of ander valt. Ze eet dus heel goed en ik blijf het langzaam opvoeren.

Inmiddels slaapt ze ook meer en is met de wandeling ook sneller moe. Ze wil nog steeds in de auto springen, maar ik wil dat niet meer. Ze gaat nu, net als Sheer, op de loopplank in de auto.
Ook is ze regelmatig in de tuin aan het graven. Dat is natuurlijk gedrag, want ze is op zoek naar een goede plek om haar nest te werpen. 
Ze verliest de haren rondom haar tepels (goed te zien op de foto). Dit is om het drinken voor de pups makkelijker te maken.

Ze heeft duidelijk af en toe "last" van haar buik. Ik ga dan ook regelmatig bij haar zitten om haar buikje zachtjes te aaien. Ze geniet daar enorm van........... en ik ook, want we voelen de pups bewegen.

 

28-04-2012: Shanti is acht weken zwanger en we gaan de laatste week in. Ik ben benieuwd hoe lang Shanti het "volhoudt". De pups zijn beweeglijk: je kunt ze heel duidelijk voelen...................

Shanti slaapt veel, eet slechter (iets wat ze lekker vindt is brood met filet americain........... en dat krijgt ze dan ook als lunch ;-)) en ze blijft groeien. Ze wil niet ver meer lopen, dus we doen een aantal korte "uitlaatbeurten", ze wil vaak naar de tuin en ze vindt het heerlijk als ik haar buik aai.
Ze voelt zich soms wat minder lekker, ze hijgt dan ook wat meer, maar ze is niet onrustig en ze heeft vanochtend een beetje overgegeven.

Wij zijn  inmiddels klaar voor de bevalling: we hebben er zin in, maar toch blijft elke bevalling spannend..................
Ik heb bij de dierenarts de laatste "hulpmiddelen" opgehaald, heb de 06 nummers van mijn eigen dierenarts en haar collega gekregen.

Vanaf nu laten wij Shanti niet lang meer alleen. JW heeft volgende week vakantie, dus dat komt ook goed uit.
Ik ga alvast "voorslapen" ;-)