Na alle voorbereidingen die een aanstaand nestje met zich meebrengen is Shanti op 23 maart gedekt door Otso's Osidian Taien (Obi). Het was een probleemloze dekking en dat is, zeker omdat het ons allerlaatste nestje, heel prettig. 

07-04-2013
Shanti is inmiddels ruim twee weken zwanger en ondanks dat er nog geen echo gemaakt is, dat gebeurt altijd met vier weken dracht, ben ik ervan overtuigd dat ze echt zwanger is. Haar gedrag en eetgewoonte laten daar geen enkele twijfel over bestaan.

22-04-2013
Vandaag ben ik met Shanti naar de dierenarts geweest om een echo te laten maken. Volgens de dierenarts "vlogen de vruchten voorbij", met andere woorden: Shanti is zeker zwanger!! 

 

28-04-2013
Shanti is vijf weken zwanger en dat ze zwanger is, is duidelijk te merken: knuffelen, knuffelen, knuffelen......... Ook haar eetgedrag is veranderd, is het normaal gesproken een matige eetster, nu zou ze de hele dag wel willen eten............

 

05-05-2013
Shanti is inmiddels zes weken zwanger. Haar buik wordt dikker. Ze wil het liefst de hele dag eten en knuffelen. Ze krijgt nu drie maaltijden per dag in plaats van twee. We knuffelen veel met haar.

20-05-2013
Shanti is inmiddels acht weken zwanger en we gaan de laatste week in. Shanti slaapt inmiddels meer en dieper. Ze is wat onrustiger (alhoewel het een ontzettend rustige hond is) is wat hijgeriger en gaat wat vaker de tuin in om een "werpplek" te vinden.
Ik maak geen lange wandelingen meer, loop met een hoogbejaarde en een zwangere dame wat vaker kortere rondjes.

 

De werpkist staat inmiddels in de huiskamer en She-Ra (!!!!) heeft er inmiddels al uitgebreid in gelegen. Alle benodigheden voor de bevalling zijn binnen, de agenda is vrij van afspraken, kortom: we zijn er klaar voor. De eerste inkopen voor de puppypakketten zijn al gedaan.