SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC

Bij de vorige bevalling was Ayla onrustig,  constant op zoek naar een mooie plek om te bevallen en regelmatig aan het graven. Tijdens haar persweeen was zij aan het kreunen.
Dit was voor mij dan ook een "leidraad" voor deze bevalling.

's Ochtends
Vanaf woensdag 27-05 hebben we Ayla niet meer alleen gelaten en omdat Janwillem vrijdags vrij is, ben ik 's ochtends naar mijn werk gegaan om alvast "vooruit" te werken. Van mijn werk krijg ik gedurende de hele kraamtijd de gelegenheid om mijn werktijden aan te passen aan die van Janwillem, zodat er altijd iemand bij de pups is. 
Aangezien het er nog rustig uitzag en met de opdracht dat als Ayla ook maar een beetje onrustig zou worden, Janwillem mij zou bellen, ging ik, na de temperatuur van Ayla opgenomen te hebben, naar mijn werk. De laatste dagen heb ik Ayla's temperatuur twee keer per dag opgenomen: Uiterlijk 48 uur voor de bevalling daalt de temperatuur, onder invloed van hormonen, ineens met gemiddeld wel een hele graad. Vlak voor de bevalling stijgt de temperatuur weer en dan kunnen we er vrij zeker van zijn dat de eerste pup binnen 24 uur geboren zal worden.  Haar temperatuur was een halve graad gezakt en ze had haar eten niet opgegeten.............

's Middags
Toen ik 's middags thuis kwam, was er nog niet veel veranderd aan haar gedrag. Wel heb ik Yvette (eigenaar van Breeze) opgebeld hoe "de zaken ervoor stonden". Yvette had namelijk aangeboden om bij de bevalling te zijn, dat aanbod nam ik graag aan. Wij spraken af dat, als Ayla's temperatuur weer zou stijgen en haar gedrag zou veranderen, ik Yvette zou bellen en anders in elk geval om 18.00 uur.

Janwillem had 's avonds een barbecue van zijn tennisteam (waar ik ook voor uitgenodigd was, maar ik had bij voorbaat al aangegeven dat ik niet mee zou komen). We spraken af dat als ik zou bellen hij onmiddellijk naar huis zou komen. Aangezien ik niet meeging naar de barbecue en ik ook wel "lekker wilde eten" heb ik om 18.00 uur een pizza besteld en die heerlijk opgegeten. Ik heb Yvette gebeld en gezegd dat zij gewoon kon gaan doen wat zij moest doen, want Ayla's gedrag gaf mij geen aaanleiding aan te nemen dat de bevalling op korte termijn plaats zou vinden: ik dacht einde van de avond/begin van de nacht (net als vorige keer).

's Avonds
Ayla drentelde wel wat heen en weer, hijgde wel wat en ging in de gang onder de trap op een kussen liggen. Ik ging af en toe kijken en luisteren, maar er was nog steeds niets aan de hand..........


19.41 uur: 
Ik hoorde Ayla hevig likken en ging direct naar haar toe: dit was niet normaal likken, dit had met  de bevalling te maken............. She-Ra en Shanti kwamen ook kijken. Aangezien ik niets kon zien (ook niet met de zaklantaarn) ben ik gaan voelen en had heel snel de eerste pup in mijn handen:

Een reutje, gewicht 485 gram: hij kreeg een blauw bandje

Ik heb Ayla en de pup meegenomen naar de werpkist en Janwillem gebeld om te zeggen dat hij direct naar huis moest komen: de arme jongen............. hij had net al het vlees op stokjes geregen en het eerste vlees op de barbecue gelegd en nog geen hap gegeten.................

19.52 uur:
Toen ik Yvette wilde bellen, kreeg Ayla weer een perswee en werd geboren:
Een reutje, gewicht 475 gram, hij krijgt een rood bandje. Vervolgens heb ik Yvette gebeld met de mededeling dat Ayla inmiddels twee puppenkinderen had...........

20.13 uur:
Een half uur na haar tweede kind, werd zoon nummer drie geboren: Een  reutje, gewicht 470 gram, hij krijgt een turquoise bandje.

20.25 uur:
Nog eens 12 minuten later kwam zoon nummer vier: Een reutje, gewicht 435 gram, hij krijgt een zwart bandje.

Aangezien ik het heel vervelend vind om mensen te moeten teleurstellen, had ik reserveringen aangenomen voor twee reutjes en vier teefjes, met de mededeling dat ik hed natuurlijk niet in de hand heb, zowel het aantal als het geslacht. Toen deze vier heren geboren waren, vreesde ik voor hen dan ook met grote vreze.................. ik had namelijk zulke geweldige pupouders "geselecteerd" en ik gunde ze allemaal een puppenkind................

20.45 uur:
Er wordt weer een pup geboren: Een teefje, gewicht 420 gram, zij krijgt een rose bandje

Onvoorstelbaar in wat voor tempo Ayla haar kinderen op de wereld zet: de vorige keer ging het allemaal heel moeizaam en vroeg ik me af of ik hier wel mee door wilde gaan; het feit dat haar twee zoons uit dat nest, Kai en Yuma, zich tot twee geweldige honden hebben ontwikkeld, hebben mij er toe doen besluiten om het "toch nog een keer te proberen". 
Wat ben ik blij met deze beslissing: de bevalling verliep tot nog toe vlekkeloos en onvoorstelbaar snel................

21.27 uur:
Nog geen half uur later: Een teefje, gewicht 425 gram, zij krijgt een groen bandje.

21.35 uur:
Inmiddels is Yvette gearriveerd: Ayla heeft er geen enkel probleem mee dat Yvette bij de werpkist komt en mee komt helpen en kijken naar de geboorte van de volgende pup: Een teefje, gewicht 430 gram, zij krijgt een wit gespikkeld bandje.

Yvette is ervan overtuigd dat er nog meer pups in de buik van Ayla zitten: wat aantal betreft kan deze geboorte wat mij betreft niet meer stuk: zeven pups: bijna net zoveel als mijn eerste drie nestjes samen!!!!!!!!!!!!!!!

22.20 uur:
Yvette heeft gelijk: nummer acht ziet het levenslicht. Een reutje, gewicht 470 gram, hij krijgt een paars bandje.

22.55 uur:
Mijn geluk kan niet op, ook voor Roel zit er een pup bij: Een teefje, gewicht 530 gram, zij krijgt een paars gespikkeld bandje

Tijdens de bevalling zijn She-Ra en Shanti er gewoon bij: had ik vorige keer er nog een extra hek omheen gezet: nu staan beide dames met hun snuit bij de werpkist en mogen van Ayla de pups likken.

Omdat wij er niet van overtuigd zijn dat Ayla klaar is met bevallen, blijft Yvette nog een paar uur. Even na 03.00 uur ging zij weg...................

Lieve Yvette,
Dank je wel voor je aanwezigheid en ook dank je wel dat je mij in de gelegenheid hebt gesteld Breeze als lover voor Ayla te "gebruiken".
Het resultaat heeft mijn mooiste dromen overtroffen......

Negen puppenkinders van Ayla en Breeze!!!