Dinsdag 21-05-2013

Shanti is onrustig, eet 's ochtends niet en wil steeds in de tuin. Om de vijf minuten sta ik op om haar in de tuin te laten. Ik verwacht dat ze vandaag gaat bevallen. Een paar dagen te vroeg.............. net als vorig jaar. Toen had ze negen pups!!! Ik hoop dat het er nu minder zijn.............

Janwillem heeft 's avonds vergadering, maar als Shant gaat bevallen, kan ik bellen is de afspraak.

's Avonds om 22.30 weet ik zeker dat het gaat gebeuren. Janwillem is inmiddels thuis gekomen en ik besluit om Denise te bellen. Denise is vorig jaar afgestudeerd als paraveterinair. Voor deze opleiding moest ze bij een bevalling aanwezig zijn. Omdat zij een oud-leerling van Janwillem is, heeft zij ons benaderd en na een zeer plezierige kennismaking, hebben wij haar vorig jaar bij het hele proces betrokken. Omdat zij zo enthousiast en betrokken is, hadden wij afgesproken dat ze er dit jaar ook bij mocht zijn. Om 23.00 uur bel ik haar met de mededeling dat het vannacht gaat gebeuren............... hoe laat de eerste pup geboren gaat worden, weet ik natuurlijk niet. Denise arriveert om 23.30 uur.

Shant is onrustig en heeft pijn, dat is duidelijk te zien, ze bolt haar rug en heeft het niet lekker.

Woensdag 22-05-2013

Om 00.54 uur wordt de eerste pup geboren: het is een stuitligging, dus Janwillem moet een beetje helpen. Op het moment dat de pup geboren wordt, zien wij direct dat het niet de allerkleinste is, we leggen hem op de weegschaal en zien tot onze verbazing 655 gram staan!!! Het gemiddelde geboortegewicht van een witje is 400 gram..................... wij begrijpen nu waarom Shanti het moeilijk had........... Gelukkig is dit haar derde nestje, was het haar eerste nestje geweest, dan had het wel eens een keizersnee kunnen worden. Het eerste manneke krijgt een blauw koordje.

Shanti neemt vervolgens alle tijd: ze geniet van haar eerstgeborene en verzorgt het liefdevol. Wat is het toch een fantastische moeder............ Twee uur later wordt haar tweede pup geboren, dit keer een meiske, ze weegt 665 gram ............ en krijgt een rose koordje. Twintig minuten later wordt haar derde kind geboren: wederom een teefje, en wederom in stuitligging. Deze dame weegt 645 gram!!!!!!!!!!! Geel wordt haar kleur. Het is duidelijk te zien dat het flinke pups zijn, maar toch vertrouw ik mijn weegschaal niet. Ik leg een pak hagelslag op de weegschaal om het te verifiëren en...................... het klopt................. Onvoorstelbaar wat een zwaargewichten: ze zien er schitterend uit, maar ik heb wel te doen met mijn Shantje.

Shant neemt weer haar tijd........ She-Ra geeft haar een bemoedigende lik (de foto is niet scherp maar het was zo'n mooi moment.................) .
Om 05.20 uur wordt pup nummer vier geboren: een "licht" teefje: ze weegt 520 gram en ze krijgt een paars koordje.
Twee uur later wordt de laatste pup geboren: een reutje, die in eerste instantie een zwart koordje krijgt, wat ik later heb vervangen door rood. Deze meneer weegt 600 gram.

Gezien de gewichten van de pups en hoe de buik aanvoelde van Shanti wisten we eigenlijk wel zeker dat er niet meer pups geboren zouden worden. 
We zijn heel blij met dit "kleine" nestje; alle tijd om echt te genieten van dit stel.

Anne Marie, de dierenarts is nog langs gekomen om de pups en Shanti te controleren. Wederom was zij vol lof over dit schitterende nestje: mooie, volle, stevige pups en een fantastische moederhond.

DSC
DSC
IMG
IMG
IMG
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
IMG

Dames
Heren