Woensdag 13-10-2004
De pups slapen veel en drinken goed en ook Radja weet de tepels inmiddels feilloos te vinden. She-Ra is een prima moeder. Radja heeft vandaag 40 gram "verloren" en weegt 380 gram. (- 9,3%), Ayla heeft er vandaag 40 gram bijgegeten en weegt 690 gram. (+ 6%). Ayla heeft al een zwart neusje, en zwarte oorranden, dus er is pigment.

Donderdag 14-10-2004
She-Ra was vandaag uitgerekend. Ik ben blij dat we dat achter de rug hebben. Radja heeft er 40 gram bijgegeten en is weer op het geboortegewicht van 420 gram.(+ 10%). Ayla blijft dooreten en is 20 gram gegroeid, deze dame weegt inmiddels 710 gram. (+ 3%). Radja's neusje begint inmiddels ook te verkleuren. Het is schitterend te zien hoe broer en zus groeien en hoe ook de vacht "voller" wordt.

Radja heeft geen enkel probleem met het vinden van de tepel. Het is geweldig om te zien hoe de twee slapen en drinken. De start van de bevalling van Sheer heb ik niet als prettig ervaren. In de meeste gevallen gaat een bevalling redelijk "vanzelf" en het is daarom niet leuk als het, zeker voor de eerste keer, jou dan treft dat het geen gewone bevalling is. Ik ben ook heel blij dat Herma er bij is geweest. Nu ben ik mijn website aan het bijwerken en ik sta af en toe op om Atesh Ayla di Casa She-Ra, Radja di Casa She-Ra en mijn eigen geweldige She-Ra te bewonderen en ik ben er zeker van: wij gaan hier heel erg van genieten!!.

Vrijdag 15-10-2004
Door het "melktrappelen" wat de puppies doen, kunnen ze Sheer best pijn doen en daarom heeft Janwillem de nageltjes geknipt. Ik vind het trouwens onvoorstelbaar zo weinig last als She-Ra lijkt te hebben van de wond. Ik ben vandaag ook weer lekker een paar keer met haar naar buiten geweest op "veilige" plekken. Met veilig bedoel ik niet naar het veldje naast ons, want dat is een soort hondenuitlaatveldje geworden en je weet maar nooit wat daar ligt. Radja begint een inhaalrace te beginnen, hij is 80 gram aangekomen, dus weegt nu 500 gram (+ 19%). Ayla is 90 gram aangekomen en weegt 800 gram. (+ 12,5%). De navelstrengetjes zijn er afgevallen. De buikjes zien er mooi en gevuld uit.

Zaterdag 16-10-2004
Aangezien het maar een klein nest is en de toekomstige eigenaren van Ayla, er vanaf de geboorte bij zijn geweest, hebben wij de toekomstige eigenaren van Radja ook uitgenodigd om hun reutje te komen zien. Later op de dag kreeg ik een mailtje waarin zij vertelden dat Radja's naam aangepast is. De volledige naam van Radja is: Latu Radja di Casa She-Ra en de roepnaam is Radja. Latu Radja betekent Koning van het Dorp en het is een Ambonese naam. Latu wordt uitgesproken als Latoe. De naam van Ayla wil ik ook graag toelichten. Atesh komt uit de taal van de Eskimo's en betekent: vuur van. De naam Ayla komt uit het bekende boek "De Stam van de Holebeer". De beide pups zijn ook vandaag weer behoorlijk aangekomen. Radja is van de 500 naar de 600 gram gegaan (+ 20%) en Ayla van de 800 naar de 1000 gram (+ 25%). Het is beide "puppenkinders" wel aan te zien ook. Ze hebben allebei volle buikjes.

Zondag 17-10-2004
Vandaag ben ik met She-Ra een stukje gaan fietsen. Ik wilde eerst kijken hoe ze daarop reageerde.................. Ze vond het geweldig en toen ik haar losliet ging ze als een speer vooruit en ik kon aan haar hele houding zien dat ze genoot (en ik genoot van haar ;-)). Het is zo'n tijd geleden dat ze lekker heeft kunnen uitrazen. Radja is vandaag 100 gram aangekomen en weegt dus 700 gram (+ 16%) , Ayla is 120 gram aangekomen en weegt 1120 gram (+ 12%). Radja is een stuk kleiner dan Ayla, maar deze meneer laat zich de kaas niet van het brood eten. Of Ayla nu onder hem door kruipt of over hem heen, als hij de tepel vast heeft, houdt hij deze ook vast.

Maandag 18-10-2004
Je ziet de pups van dag tot dag groeien. Ze zijn dan ook weer behoorlijk aangekomen. Radja weegt 860 gram en is dus 160 gram aangekomen (+ 23%). Ayla weegt 1270 gram en is dus 150 gram aangekomen (+ 13%). Radja heeft zijn geboortegewicht inmiddels verdubbeld. Om een goed beeld te krijgen van hun groei, heeft Janwillem het groeipercentage per dag uitgerekend. Ik heb bij de onderstaande dagen het groeipercentage tussen haakjes gezet. Ook het pigment wordt met de dag donkerder: zwarte voetzooltjes, zwart neusje, zwarte lipranden.

Dinsdag 19-10-2004
Vorige week om deze tijd had She-Ra wee├źn en wisten wij nog niet hoe alles zou lopen. We zijn inmiddels een week verder en Sheer heeft twee puppenkinders. Het is ongelofelijk hoe snel een hond kan herstellen van een toch wel zware ingreep. Ik fiets weer gewoon met haar langs het kanaal en het enthousiasme van haar maakt mij zo blij!!!!! Sheer heeft natuurlijk melk in overvloed, dus Radja en Ayla kunnen volop hun gang gaan. Ze drinken heel veel en dat leidt nog wel eens tot darmkrampjes, net als bij baby's. Het is heerlijk om dan die warme lijfjes tegen je aan te nemen en ze voorzichtig over hun buikje te wrijven. Het is ook bijzonder om te zien hoe Sheer haar moederrol vervult. Ze neemt inmiddels wat meer afstand en gaat dan op een andere plek liggen slapen. Zodra er echter een piep van een van beide pups komt, gaat ze direct kijken. Radja weegt inmiddels 960 gram, is dus100 gram aangekomen (11,5%). Ayla doet het nu iets rustiger aan, is 90 gram gegroeid, dus weegt 1360 gram (7%. Ook zij heeft haar geboortegewicht verdubbeld).