09-12-10

Vandaag was de uitgerekende datum van Ayla en ik vind dat een mooie gelegenheid om de eerste "portretfoto's" te plaatsen:

     
     
     
     

Sinds een paar jaar is het zo dat de fokker de stamboomnaam geeft. Deze namen moeten binnen tien dagen aan de Raad van Beheer doorgegeven worden. De pupeigenaren mogen de roepnaam zelf geven. Omdat ik wil proberen de juiste stamboomnaam aan de juiste pup te geven, beslis ik dat op het laatste moment. Dat moment is als de pups gechipt worden: dat gebeurt meestal vanaf een week of vijf/zes. Toch wil ik jullie de namen niet onthouden:

Hier komen ze:

De heren:

Einstein (heeft geen nadere toelichting nodig)
Eros - God van de liefde (Griekse mythologie)

De dames:

Enigma (Ik heb drie cd's van deze band, en voor het geval jullie deze niet kennen, kunnen jullie hier de muziek beluisteren). De betekenis van Enigma is "raadsel".
Enya (Ierse zangeres. Hier kun je haar bekendste nummer horen en het zal jullie niet verbazen dat ik dit mooie muziek vind.) Betekenis van Enya: kern, binnenste.
Evita (Een Spaanse naam. Eigenlijk betekent het " kleine Eva": in het Spaans is de de toevoeging " ita" een verkleiningsvorm. Anita is dus eigenlijk kleine Anna ;-). Betekenis: "adem van leven".
Ezra (komt uit het Hebreeuws. Een van mijn pupouders uit het tweede nest heet zo en ik vond het van het begin af aan een bijzondere naam). Betekenis: " hulp" .
Esmee (Franse naam). Betekenis: " beminde, geliefde".
Estrella (Spaanse naam) Betekenis: " ster".
Als je achter deze namen di Casa She-Ra zet, heb je de officiele stamboomnaam. Dus: Einstein di Casa She-Ra, etc.

Rest mij nog te vertellen dat het tot nog toe een heerlijk nestje is, de pups drinken allemaal goed. Het lijkt vooralsnog een voorbeeldig nestje :-)

07-12-10
Inmiddels zijn de pups één dag oud en gaat alles heel goed. AnneMarie, de dierenarts, en haar assistente zijn vanmorgen op kraambezoek geweest, met een heel mooi "kraampakket", en hebben de pups en Ayla nagekeken. Zij was heel tevreden en vond het een supernest. Alle pups drinken goed zonder hulp, iets wat echt niet altijd het geval is, en met name het kleinste teefje laat de melk niet van zich afpakken. Ook Ayla's baarmoeder was weer mooi "klein"geworden. Kortom: ik ben supergelukkig en tevreden.

Afgelopen nacht heeft Janwillem beneden bij de pups geslapen: daar was ik wel blij om, want eerlijk gezegd slaap je niet goed bij de pups............. het is een gezoem en gepiep, en als je niets hoort schrik je ook weer wakker. Vanavond is het weer mijn beurt: je moet er iets voor over hebben ;-)

SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC
SDC

Dit waren de laatste foto's van deze week. Morgen zijn ze al weer een week oud. Ze eten en groeien goed. Het kleinste pupje heeft inmiddels haar geboortegewicht ruim verdubbeld. Ze eet heel goed, maar wordt nog wel eens weggeduwd door haar sterkere broers en zussen, vandaar dat we haar "de ruimte" geven. She-Ra wil het liefst steeds bij de puppen zijn, maar ondanks dat het hekje open staat, gaat ze er niet in. Shanti vindt het ook heel leuk, maar wel en beetje spannend. Als ik 's avonds op het matras naast de werpkist gaat liggen, gaat ze aan de andere kant van het hek tegen mijn mataras aan liggen.