Lila
Lila
Groen
Groen
Oranje
Oranje
Rose
Rose
Paars
Paars
Rood
Rood

De eerste week is voorbijgevlogen:
Shanti is van woensdag op donderdag en donderdag overdag ziek geweest: ze heeft overgegeven, had diarree en koorts. Inmiddels is ze gelukkig weer helemaal opgeknapt.
De pups doen het goed, ze maken een heel tevreden indruk, en dat kan eigenlijk ook niet anders met zo'n supermoeder als Shanti is. Ze is haast niet bij haar kinderen vandaan te slaan, ook niet toen ze ziek was, het is echt een grote vreugde in haar leven. De pups zijn de hele dag (en nacht) in de gelegenheid om bij haar te drinken en als ze niet drinken dan worden ze wel "gepoetst". Zes pups is wat dat betreft een luxe, zowel voor Shanti als voor ons.
Omdat She-Ra zich als een ideale oma gedraagt: ze dringt zich niet op, maar helpt als het nodig is en "vertroetelt" Shant ook af en toe;-), hebben we geen hek om de werpkist gezet. Sheer weet haar plaats ;-), maar houdt alles goed in de gaten.
De pups maken nu andere geluidjes dan in het begin en soms lijkt het al een beetje op een "blafje". Verder tijgeren ze er ook al behoorlijk op los.

Deze week stond ook in het teken van "namen geven". Tegenwoordig is het zo dat de fokker de stamboomnaam geeft. Deze namen moeten binnen tien dagen aan de Raad van Beheer doorgegeven worden. De pupeigenaren mogen de roepnaam zelf geven. Omdat ik wil proberen de juiste stamboomnaam aan de juiste pup te geven, beslis ik dat op het laatste moment. Dat moment is als de pups gechipt worden: dat gebeurt meestal vanaf een week of vijf/zes. Het chipnummer wordt dan gekoppeld aan de stamboomnaam.

De letter F is voor ons een moeilijke letter gebleken. Omdat er "maar" één reutje is, heb ik de pupouders van dit reutje in de gelegenheid gesteld de roepnaam met een F te laten beginnen, zodat in dit geval de roep- en stamboomnaam dezelfde is. De pupouders hebben daar gebruik van gemaakt en hebben gekozen voor:
Floyd: Het is een Engelse naam en de betekenis is: grijs (dat issie niet hoor ;-).
Janwillem en ik kiezen altijd samen voor de namen en wij hebben gekozen voor:
Fatima: Arabische naam: betekenis: vlekkeloos. Dit vinden wij allebei gewoon een hele mooie naam.
Felicia: Hongaarse en Italiaanse naam: betekenis: gelukbrengend, vruchtbaar en voortvarend. Deze naam hebben we mede voor de betekenis gekozen.
Farah Dibah: Farah: Arabische naam: betekenis: vreugde, vrolijkheid. Farah Dibah: Perzische keizerin, echtgenoot van sjah Mohammed Reza Pehlewi. Ik vond als kind Farah Dibah altijd een hele mooie vrouw en ik vind het een hele mooie naam.
Fabiola: Italiaanse naam. Betekenis: bonenplanter. Niet gekozen voor de symboliek ;-), maar wel omdat het een Italiaanse naam is (net zoals mijn kennelnaam di Casa She-Ra) en omdat we het allebei een mooie naam vinden.
Flora: Romeinse godin van de bloemen en de lente. Al voordat ik wist dat Shanti pups zou krijgen, wist ik dat een teefje in elk geval Flora zou heten. Dat de pups op de tweede lentedag geboren zijn, maakt het helemaal mooi.

DSCF
DSCF
DSCF
DSCF
DSCF
DSCF
DSCF
DSCF
DSCF
DSCF