Week 1 is omgevlogen. En wat is het een goede week geweest: de pups groeien als kool. Een aantal heeft het geboortegewicht in een week al ruim verdubbeld!!! De pups zien er zo heerlijk stevig en gevuld uit, zonder dik te zijn................ het zijn echt plaatjes!!!!!

Het gaat zo goed dat wij inmiddels ook gewoon boven slapen: de deuren staan wel open, zodat we, en dan vooral Janwillem ;-) alles goed kan horen. Mocht er dan iets zijn, dan is hij zo beneden. Janwillem gaat wel gemiddeld twee keer naar beneden om te controleren of alles nog goed is en ook om Shanti even in de tuin te laten. Shanti drinkt (en eet) natuurlijk heel veel en dat moet er toch ook weer uit. 

De pups zijn tevreden, Shanti is tevreden: het is echt een supermoeder!!!!!!Sheertje is tevreden: wij zijn zo blij dat She-Ra dit nestje nog mag meemaken. Ze is inmiddels natuurlijk ook al ruim 11 en een half jaar................... Ze houdt alles goed in de gaten, mag meeverzorgen................. heerlijk, heerlijk wat is dit een geweldige tijd.. wij zijn dus ook tevreden.

De pups "kruipen" al behoorlijk de werpkist door en maken soms al behoorlijk lawaai: ze zijn hun stembanden goed aan het oefenen.

Deze week stond ook in het teken van "namen geven". Tegenwoordig is het zo dat de fokker de stamboomnaam geeft. Deze namen moeten binnen tien dagen aan de Raad van Beheer doorgegeven worden. De pupeigenaren mogen de roepnaam zelf geven. Omdat ik wil proberen de juiste stamboomnaam aan de juiste pup te geven, beslis ik dat op het laatste moment. Dat moment is als de pups gechipt worden: dat gebeurt meestal vanaf een week of vijf/zes. Het chipnummer wordt dan gekoppeld aan de stamboomnaam.

De namen die op de stamboom komen te staan voor de reutjes zijn de volgende:

Hakeem di Casa She-Ra: naar de basketballer Hakeem Olajuwon: hij was de favoriet van onze zoon. Het is een Arabische naam met als betekenis "wijs".

Hektor di Casa She-Ra: de ultieme hondennaam ;-). Betekenis "hij die vasthoudt, overwint".

De namen die op de stamboom komen te staan voor de teefjes zijn de volgende:

Haika di Casa She-Ra: naar onze Tervuerense herder Haika van de Manschotsweide. De naam Haika heeft naar mijn weten geen betekenis, maar Haika was van grote betekenis voor mij. 

Helena di Casa She-Ra: de tweede naam van mijn schoonmoeder. Betekenis: Licht, de stralende.

Habika di Casa She-Ra: een Afrikaanse naam met als betekenis: Lieveling.

DSC
DSC
IMG
IMG
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
grafiekweek

En de portretjes

blauw
geel
paars
rood
rose