1 oranje
2 zwart
3 geel
4 wit
5 groen
6 paars
7 rose
8 Chica

De eerste week is voorbijgevlogen, maar niet geheel vlekkeloos. In eerste instantie leek alles goed te gaan. Dinsdag is de dierenarts gekomen voor een algehele controle van Chica en de pups en zij was heel tevreden: de pups werden gezond verklaard en ook Chica leek goed. De baarmoeder was al geslonken en alles voelde soepel aan.

Chica was niet uit de kist weg te slaan: Ook zij is een fantastische moeder. Ze voedt, ze poetst en ze houdt in de gaten of haar kinderen voldoende eten. Zij zelf at echter minder en ze leek wat slomer te worden. Wij hebben haar temperatuur opgenomen en afgelopen woensdag bleek dat zij een baarmoederontsteking had. Dit komt vaker voor na een bevalling, dus er was nog geen paniek. Ze heeft antibioticum gekregen en we gingen er eigenlijk vanuit dat het hiermee opgelost was.
Donderdag was de koorts echter niet gezakt en vrijdag ook niet. Haar eetlust was ook nog niet goed. Ze voerde de pups wel en de pups bleven gewoon groeien en maakten een heel tevreden indruk.
Omdat het weekend er aan kwam en de temperatuur dermate hoog was, wilden wij toch geen enkel risico nemen en hebben we contact gehad met de dierenarts. Het zou kunnen dat er nog een pup achtergebleven was of (een gedeelte van) de placenta. Dit is alleen te zien op een echo, en onze dierenarts heeft geen echo. Janwillem is met Chica naar haar toe gegaan en zij heeft nog eens goed gecontroleerd en gevoeld en voelde echt geen pup meer. Het idee was om een koortsverlager te dienen, maar aangezien dat symptoombestrijding is en daarmee het eventuele probleem wellicht niet opgelost zou zijn, heeft zij vervolgens 5 dierenartspraktijken in de omgeving, en ook een specialistenkliniek gebeld om de situatie voor te leggen en om te vragen of JW langs kon komen met Chica voor een echo. Onvoorstelbaar................ óf er was geen radioloog óf men had geen ervaring.

Ons stond twee dingen te doen: óf naar de universiteit in Utrecht, daar is het nadeel dat je altijd lang moet wachten en er natuurlijk veel ziektekiemen zijn, óf naar Wageningen. Daar hebben wij immers ook het fertiliteitsonderzoek gedaan en zij zijn tevens gespecialiseerd in Witjes. JW heeft gebeld of hij langs kon komen en dat kon gelukkig. We hebben de pups laten drinken en vervolgens is JW met Chica op weg naar Wageningen gegaan. Na vijf minuten belde hij om te zeggen dat de pups en ik toch maar mee moesten. We wisten natuurlijk nooit hoe lang het zou duren en de pups moesten toch drinken...............De pups hebben we in een wasmand gelegd en samen met Chica op de achterbank gelegd, We vertrokken om 14.00 uur. Toen we in Wageningen aankwamen hebben we de pups eerst nog bij Chica laten drinken in de auto en op het moment dat de dierenarts beschikbaar was, is JW met Chica naar binnen gegaan en ben ik bij de pups gebleven. De auto stond in de schaduw en ik heb de pups uit de wasmand gehaald zodat ze meer ruimte hadden en op de achterbank en kofferruimte heen en weer konden "tijgeren".

Eerst ging Chica aan het infuus en werd er bloed afgenomen. De dierenarts bereidde ons voor op een eventuele operatie om de baarmoeder te verwijderen. De bloedwaarden bleken gelukkig goed te zijn, en er werd een echo gemaakt. Er was geen pup of nageboorte te zien en de dierenarts was niet ontevreden. Hij heeft haar nog een keer aan het infuus gelegd en later nog een koortsverlager toegediend. Als de koorts de zaterdag afgenomen was, zou het goed zijn. Mocht de koorts niet gezakt zijn, dan zou Chica alsnog geopereerd moeten worden om de baarnoeder te verwijderen.
Voordat we terug gingen naar Breukelen hebben we Chica de pups nog laten drinken. Uiteindelijk waren we om 18.00 uur thuis.

We waren zo blij dat we besloten haddenn om de pups mee te nemen, want zij hebben gewoon kunnen drinken en Chica was niet in de stress voor haar pups. Wij zijn zo trots op onze Chica. Ze had totaal geen stress en liet alles gebeuren. De pups hebben er ook helemaal geen nadeel van ondervonden. Sterker nog: ze hebben hun eerste autorit erop zitten ?. We hebben ze vanochtend gewogen en ze zijn allemaal prima gegroeid, dus daar maken we ons geen zorgen om.

Zaterdagochtend waren we natuurlijk ontzettend benieuwd naar de groei van de pups en de temperatuur van Chica. De pups waren prima gegroeid en Chica's temperatuur was gezakt. 

We slapen nog steeds beneden, d.w.z. om de beurt. De nacht van de bevalling heeft JW beneden geslapen, maandag- en dinsdagnacht was het mijn beurt; JW moest gewoon werken, maar woensdag, donderdag en vrijdagnacht heeft hij weer beneden geslapen. Afgelopen nacht was het weer mijn beurt.............. Slapen doen we niet veel als we "dienst" hebben, het is een gezoem en gepiep van jewelste. Er is altijd wel één pup die wil drinken en Chica moet tussendoor natuurlijk nog haar behoefte doen.

Week 1 is ook de week van de namen geven. De procedure voor namen geven is als volgt:

De fokker geeft de officiele namen van de pups binnen 10 dagen door aan de Raad van Beheer. Deze namen worden op het moment van chippen aan een bepaalde pup gekoppeld. Dit is dan de officiele naam van de hond, die op officiele documenten geplaatst gaat worden. De roepnaam wordt door de eigenaren bedacht en gegeven.................

Omdat ik nu nog niets van de karaktertjes weet, ga ik ook nog geen namen koppelen, want ik wil wel proberen om ze "gericht" te geven. Ik blijf de puppenkinderen vooralsnog dan ook aanduiden met: pupje oranje, zwart, rose etcetera.


De namen voor de reutjes:

Iskander: Arabische variant van Alexander. 
Van oorsprong is het een samengestelde Griekse naam: 'alex-' 1. afkomstig van het Griekse werkwoord 'alexein' of 'alessein' = 'beschermen', 'afweren' en 2. 'andres' = 'mannen' of 'mensen' Dus: 'mensenbeschermer'.

Isidro: een Spaanse jongensnaam met als betekenis: geschenk van Isis, mytische godin van hemel en natuur

De namen voor de teefjes:

Imara: komt uit het Swahili en heeft de mooie betekenis "Sterk"

Isadora: een Griekse meisjesnaam met als betekenis: geschenk van Isis, mytische godin van hemel en natuur

Isabella: verwijst naar Isabel Allende: Chileens journaliste en schrijfster. Degenen die mij kennen, weten van mijn liefde voor Zuid-Amerika en Peru in het bijzonder. 

Indira: een Hindoestaanse meisjesnaam, met als betekenis: mooi/schitterend. Tevens verwijst  deze naam naar Indira Gandhi, de eerste vrouwelijke premier van India. In 1999 werd ze gekozen tot "Vrouw van het Millennium" in een online poll van de BBC.

Isis: een Egyptische meisjesnaam met als betekenis `mytische godin van hemel en natuur.

Deze namen krijgen als achtervoegsel di Casa She-Ra.
Hun oficiele stamboomnamen zijn dus: Iskander di Casa She-Ra, Isidro di Casa She-Ra, Imara di Casa She-Ra , Isadora di Casa She-Ra, Isabella di Casa She-Ra, Indira di Casa She-Ra en Isis di Casa She-Ra.

-06-14 09.43.
-06-14 15.32.23-
-06-14 18.53.
-06-14 09.43.
-06-14 15.48.
-06-14 15.32.
-06-14 15.51.
-06-14 15.32.10-
-06-14 15.26.
-06-14 15.20.
-06-14 15.20.
-06-14 11.22.
-06-14 11.21.
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG 20190611
IMG 20190611
IMG 20190611
IMG-20190610-WA
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG

 

En de portretjes in het groot in de geboortevolgorde: oranje, zwart, geel, wit, groen, paars en rose. Als afsluiting trotse mama Chica

1 oranje
2 zwart
3 geel
4 wit
5 groen
6 paars
7 rose
8 Chica