Woensdag 20-10-2004
Vandaag is het mij in mijn rug geschoten. Ontzettend balen!!!!!!!!!!!! Wat bof ik met Janwillem, Arno en Martine. Zij zorgen ervoor dat She-Ra en de pups niets tekort komen. Radja is 180 gram (19%) gegroeid en weegt nu 1140 gram. Ayla is 140 gram (10%) gegroeid en weegt nu 1500 gram.

Donderdag 21-10-2004
Janwillem heeft gelukkig herfstvakantie en hij kan mij nu ook verzorgen ;-))) Hij is net beneden en komt snel weer naar boven: "de oogjes zijn open"". Arno en Martine horen het ook en ze zijn nog nooit zo snel uit bed gekomen. Bij mij gaat dat wat moeizamer :-(( . We zien inderdaad af en toe lichtspleetjes. Ondanks dat de oogjes nu wat open zijn, zien ze nog niet echt. Ik heb een geweldige stoel die ik kan verstellen en gelukkig hoef ik nu niet al te veel te missen van mijn "puppenkinderen". De stoel wordt zo neergezet dat ik alles kan zien. Jet, de hondenmoeder van She-Ra's hartsvriendin Dazzle, komt met haar dochter onze "puppenkinders" bewonderen. Ook Herma komt langs. Zij is heel erg tevreden over de pups en She-Ra. Radja is 40 gram (4%) aangekomen en weegt 1180 gram. Ayla is 100 gram (7%) aangekomen en weegt 1600 gram.

Vrijdag 22-10-2004
Het is mooi om te zien hoe het verschil tussen Radja en Ayla steeds kleiner wordt. Ze zijn allebei wel heel duidelijk te herkennen; Ayla lijkt af en toe net een Sharpei (voor de niet-kynologen: een Sharpei is een rimpelhond), maar wel een Sharpei met veel pigment ;-))) Ondanks dat Radja de kleinste is, hoeven we ons geen zorgen te maken dat hij door zijn zus wordt gedomineerd. Radja weet heel goed wat hij wil en als hij de goede tepel heeft, kan zus Ayla onder hem door of over hem heen proberen dezelfde goede tepel te pakken, hij laat niet los. Sheer laat haar kinderen nu meer alleen, ze gaat op haar kussen liggen of in haar mand onder de trap in de gang en als ze iets hoort komt ze kijken. Zij weet ook feilloos wanneer het tijd is om de kinders te laten eten; ze komt dan in de werpkist liggen of zitten, en haar twee kinders storten zich als tijgers op Sheer. Ze smakken en smullen als de beste. Dit heeft geresulteerd in een toename van gewicht bij Radja van 140 gram (12%), en brengt het totaalgewicht op 1320 gram en bij Ayla een toename van 130 gram (8%), hetgeen het totaalgewicht op 1730 gram brengt Als de oogjes eenmaal open gaan, gaat de ontwikkeling heel snel. Ze hebben mij ook al een aantal keer gelikt :-)) Verder beginnen ze ook al een beetje te "spelen". Ze "happen" elkaar al en beetje in de poten. Ook het stemgeluid verandert. Het lijkt warempel al een beetje op blaffen ;-))

Zaterdag 23-10-2004
Lopen gaat mij niet goed af, ik kan gelukkig wel een beetje fietsen, dus ben ik met She-Ra langs het kanaal gaan fietsen. Ik merk dat Sheer daar ook echt behoefte aan heeft. Zodra ik weer goed ter been ben, wil ik met haar naar het bos gaan en weer eens gewoon balletje gooien. Vandaag komt de familie van Haren voor de tweede keer naar Radja kijken. Ik ben benieuwd naar hun reactie, want het is zo'n verschil met vorige week zaterdag. Het lijken nu zeehondjes/ijsbeertjes,met een mooie volle vacht en kleine spleetoogjes die af en toe open zijn. De pups reageren inmiddels zo duidelijk op onze handen en geur, zodat het een feest is om naar beneden te gaan en de pups goedemorgen te wensen. We spreken dagelijks onze verwondering uit over het feit dat de ontwikkeling zo ontzettend snel gaat. Vandaag zullen we de pups voor de laatste keer in de keukenweegschaal wegen, want Ayla past er in elk geval niet meer in. Radja is weer 140 gram (10%) aangekomen en weegt 1460 gram. Ayla is 170 gram aangekomen (10%) en weegt 1900 gram. We ervaren dit kleine nest wel een beetje als een luxe. We kunnen ze regelmatig bij ons nemen, zonder een ander te kort te doen.

Zondag 24-10-2004
Radja is vandaag 140 gram aangekomen (10%) en weegt 1600 gram. Ayla is vandaag 100 gram aangekomen (5%) en weegt 2000 gram.

Maandag 25-10-2004
De pups worden nu al echte hondjes. De oogjes gaan steeds vaker en verder open en ze maken ook behoorlijk geluid. Ayla heeft in haar slaap al wat vervaarlijk gegromd ;-)) en ook Radja laat zich regelmatig horen. Het drinken gebeurt op een behoorlijk fanatieke manier. Ze gebruiken meerdere tepels, zowel aan de linker- als de rechterkant. Het is schitterend om te zien. Ik vind Sheer en kanjer, want ze laat het allemaal gebeuren en je hoort haar geen een keer piepen, terwijl ik me voor kan stellen dat de nageltjes, alhoewel ze geknipt zijn, best in haar buik kunnen krassen. Sheer is een hartelijke, lieve moeder. Ze laat haar kinderen vol trots zien en heeft er geen problemen mee als de bezoekers haar kinderen aaien. Toen we wisten dat She-Ra zwanger was hebben wij ons afgevraagd of Sheer, als de pups geboren zouden zijn, in plaats van haar gebruikelijke "cadeautje" nu een pup aan zou bieden aan de mensen die binnen zouden komen. Nou, daar kunnen we heel duidelijk in zijn.... nee, ze komt gewoon met haar gebruikelijke cadeautjes aan en laat de pups gewoon in de werpkist. Radja is 140 gram gegroeid (9%) en weegt 1740 gram. Ayla is 200 gram gegroeid (10%) en weegt 2200 gram.

Dinsdag 26-10-2004
Toen ik vanmorgen naar beneden kwam bij de pups reageerden ze heel enthousiast. Ze kwamen ook echt naar mij toe en de staartjes kwispelden :-)) De oogjes zijn grijsblauw, de neusjes zwart, een mooi roze tongetje.... kortom: het zijn plaatjes! Ik ben met She-Ra naast de fiets naar de dierenarts geweest om een aantal wormkuren te halen voor de pups en voor She-Ra zelf. Sheer begroette iedereen weer dolenthousiast en toen de deur naar de behandelkamer openging, stoof ze al weer naar binnen. Het was maar goed dat de onderzoekstafel hoog stond, want ze zou er zo opspringen. Ze heeft dus alles behalve een trauma overgehouden van de keizersnee van twee weken geleden. Vanavond hebben Ayla, Radja en She-Ra een wormkuur gehad. Het toedienen ging prima. Het is duidelijk te merken dat er meer activiteit bij Ayla en Radja is als wij bij de werpkist gaan zitten. Onze geur is natuurlijk heel bekend voor ze. Ze komen echt naar je toe. Ook is duidelijk te merken dat ze aan hun spierkracht werken. Het is nog niet echt lopen, maar het is een soort kruising van kruipen en lopen. Ze zijn vandaag niet veel gegroeid: Radja 90 gram (5%), hetgeen zijn gewicht brengt op 1830 gram. Ayla 80 gram (3%) hetgeen haar gewicht op 2280 gram brengt.