Ook de tweede week is omgevlogen. De pups "doen het goed", ze drinken en slapen heel veel, en zijn eigenlijk lekker rustig (ik heb wel eens een luidruchtiger nest gehad), maar dat kan altijd nog veranderen ;-). JW slaapt weer gewoon in ons eigen bed, maar we hebben de deuren openstaan zodat we alles horen....................... dit slaapt niet echt lekker ;-). We, en met name Janwillem, horen alles. Bovendien laten we Shanti een paar keer per nacht in de tuin, maar als ze toevallig ligt te voeden, wachten we daar op en blijven we (heel eerlijk gezegd JW het meest ;-) dus wat langer beneden......... 

Ze groeien allemaal heel mooi, zijn prima op gewicht en ze hebben allemaal hun geboortegewicht ruim verdubbeld. 
Gisterenmiddag heeft Denise hier opgepast, geknuffeld met de pups en ook een aantal foto's gemaakt. Denise, bedankt :-).  Ik had een laatste bridgecompetitiewedstrijd en als ik niet was geweest had ik mijn partner gedupeerd, want dan waren we niet genoeg keren aanwezig geweest en zouden uit de ranglijst geknikkerd worden............ we zijn op een mooie derde plaats geeindigd :-).
De pups worden beweeglijker en tijgeren er op los. Ze "blaffen" ook af en toe, en dat is een allerschattigst gehoor.
Uiteraard zijn de koordjes vervangen door grotere koordjes. Het pigment zie je met de dag dieper worden.............

De oogjes zijn open en dat is altijd een van de leukste momenten. Met kleine spleetoogjes kijken ze de "wijde wereld" in en het leukste is dan het eerse oogcontact wat je met ze hebt...................... aandoenlijk!!!!!!!!!!!!
Ze "spelen" ook met elkaar en dat is helemaal geweldig om te zien, ze proberen te "bekspelen" maar het gaat allemaal nog wat onhandig: hoe kan het ook anders met twee weken........... Het is onvoorstelbaar hoe snel de ontwikkeling gaat. 
Omdat de oogjes open zijn, lijkt het er ook op dat ze ons herkennen.
Janwilem heeft aan het begin van de week alle 90!!!!!!! nageltjes geknipt: best een klus, maar omdat hij dat altijd doet, gaat het hem snel af ;-) .
De eerste wormkuur hebben ze ook gekregen: om de twee weken worden de pups en de "grote dames"ontwormd.

Omdat het toch best een behoorlijk nest is, is het voor Shant ook wel eens lastig als ze alle negen tegelijk aan de "melkbar" willen. We proberen haar een beetje te otnlasten, door de "aanvallers" in twee groepen de verdelen...................... Soms neemt Shant wel een heel "eigenaardig standje aan..................... 

Shanti-Schumba week2 (1)
DSC
Shanti-Schumba week2 (62)
Shanti-Schumba week2 (9)
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
Shanti-Schumba week2 (59)
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
Shanti-Schumba week2 (60)
Shanti-Schumba week2 (58)
Shanti-Schumba week2 (12)
Shanti-Schumba week2 (23)
Shanti-Schumba week2 (13)
Shanti-Schumba week2 (17)
Shanti-Schumba week2 (18)
Shanti-Schumba week2 (19)
Shanti-Schumba week2 (2)
Shanti-Schumba week2 (20)
Shanti-Schumba week2 (22)
Shanti-Schumba week2 (27)
Shanti-Schumba week2 (50)
Shanti-Schumba week2 (30)
Shanti-Schumba week2 (31)
Shanti-Schumba week2 (34)
Shanti-Schumba week2 (39)
Shanti-Schumba week2 (42)
Shanti-Schumba week2 (46)
Shanti-Schumba week2 (48)
Shanti-Schumba week2 (49)
DSC