In het verslag van week 3 van Shanti en Schumba (het nestje van vorig jaar) schreef ik dit:

In de derde levensweek maken de pups een enorme ontwikkeling door: de oogjes zijn helemaal open, ze horen, de tandjes komen door, ze krijgen hun eerste puppypap en.................. ze klauteren uit de werpkist. Maar wat de grootste ontwikkeling doormaakt  zijn toch wel de stembanden ;-).... pfffffff wat kunnen negen pups een kabaal maken.
Ik kan het net zo overnemen, moet alleen negen in vijf veranderen ;-).

We hebben de pups inmiddels meer ruimte gegeven en daar maken de jongelieden dankbaar gebruik van. Het grappige is dat ze meestal nog in de werpkist gaan slapen. Shanti voedt ze ook nog in de werpkist, maar de rest van de tijd speelt zich voornamelijk buiten de werpkist af. Dat is vooral handig als alles schoongemaakt moet worden ;-0. Het mandje waar ik ze in legde als ik de kist schoonmaakte, is niet meer functioneel voor dat doel ;-). Ik maak nu eerst de kist schoon, moet dan heel erg opletten dat er nergens een pootje onder komt. Als de kist schoon is, mag het hele spul in de kist die ik dan even afsluit (de instapkant hoog maak) om vervolgens de ren te verschonen.

De eerste keer pap ging zo ontzettend goed: ik denk dat ik nog geen nestje heb gehad, waarbij het de eerste keer al zo goed ging. Wij denken dan ook dat Obi "hoogbegaafd" is ;-)........ wat een knappe pupkinders zijn het :-).

Shanti en She-Ra blijven geweldig: wat geniet ik van mijn kanjers.................... het is echt een genot om dit zo te mogen volgen.

Dit was ook de week van de eerste pupouderbezoeken. Ook dat ging heel goed. Alle gasten werden vriendelijke en rustig, zonder enig geblaf, door onze "dames" ontvangen. De pupoudergezinnen gingen voor de ren zitten en ik gaf ze dan een pup op schoot. Shanti hield het wel in de gaten maar vond het prima. She-Ra ging in de ren liggen en hield het allemaal "Diva-waardig" in de gaten. De dames en wij zijn enorm verwend met bloemen, koekjes, chocola, botten, wijn................ Het was echt een feest. Een van de pupouders had chocolaatjes meegenomen met alle kleuren van de bandjes van de pups............ zo leuk. Ook een mooie kleurplaat ontbrak niet.  Bij de koffie, thee, fris of water kregen ze van ons "geboorteflikken"...... in plaats van beschuit met muisjes: rose voor de teefjes en blauw voor de reutjes :-).

De pups groeien nog steeds heel goed, de nageltjes ook, dus die zijn weer door Janwillem onder handen genomen. 

blauw
geel
paars
rood
rose