We gaan de vierde week in en de ontwikkeling gaat nu razendsnel: de pups spelen echt met elkaar, ze dagen elkaar uit, bijten in elkaars snuit en staart en poten en hebben al echt praatjes. Het stemgeluid wordt flink geoefend door naar elkaar te blaffen en te grommen. Sommige "rennen" zelfs al een beetje door de puppyren, halen even een knuffel bij ons en vallen vervolgens in een diepe slaap. Het is heel leuk om hun spel te observeren. Spelen heeft namelijk echt een betekenis, het is oefenen voor later.
Het voeren aan de pups vindt She-Ra niet echt fijn meer. Haar kinderen hebben nu boven- en ondertandjes en die zijn behoorlijk scherp. We voeren dan ook vanaf woensdag ( de 22e dag) bij met puppenmelk, Nutricia rijstebloem en Energique puppenvlees. 
Het 's ochtends beneden komen en het thuiskomen is een feest voor ons en voor de pups: ze horen onze stem en komen luid piepend naar ons toe om met ons te spelen. Ik realiseer me steeds meer dat ik verantwoordelijk ben voor deze heerlijke puppenkinderen en ik ben dan ook heel blij dat we vijf fantastisch puppengezinnen hebben kunnen selecteren. Alle toekomstige eigenaren zijn al een paar keer langs geweest om hun kroost te bewonderen en te knuffelen en vanaf nu komt er ook ander bezoek langs, zodat de pups met veel verschillende mensen in aanraking komen en merken dat mensen heel leuk zijn.
De jaarwisseling hebben de pups met verve doorstaan: het was hier een enorm kabaal, maar omdat Ayla en She-Ra niet bang zijn voor vuurwerk, trokken de pups zich ook nergens iets van aan en bleven gewoon doorspelen en/of eten.
Zondag 1 januari hebben we de werpkist vervangen door een bench en hebben we de grote ren neergezet. Het is een genot om de pups door de ren te zien huppelen en dollen........................ Omdat Ayla ook bij ons was hebben ze heel veel met hun grote halfzus kunnen spelen. Ayla is heel lief voor de pups en vindt het inmiddels ook een beetje haar taak om de pups te verzorgen en bezig te houden. In het begin snuffelde ze alleen maar, maar ze is nu ook zo ver dat ze de pups schoonlikt. She-Ra houdt het in de gaten, maar vindt het allemaal prima en zo zitten er regelmatig 7 honden in de puppenren. Elke dag komen er nieuwe mensen kijken en knuffelen met de pups en ze genieten hier allemaal heel erg van.
 
 

Teefje rose   

Reutje blauw      

Reutje zwart    

Reutje rood    

Teefje turquoise

dag 22     1790 gram 2100 gram 2080 gram 2040 gram 2100 gram
dag 25 2270 gram 2500 gram 2560 gram 2520 gram 2630 gram
dag 28 2650 gram 3000 gram 2800 gram 2950 gram 2920 gram