Week 4 is niet echt goed begonnen. Nadat ik terug was gekomen van mijn bezoek met She-Ra aan mijn dierenarts voor een acupunctuur/manuele therapie behandeling i.v.m. haar artrose, merkte ik aan Shanti dat zij niet lekker was....... ze piepte tijdens het voeren; ik controleerde haar melkklieren............. en voelde het direct, het was nog in een pril stadium, maar het was er: een melkklierontsteking. Ik nam haar temperatuur op en die was inderdaad verhoogd. Ik heb meteen de dierenartspraktijk om een afspraak te maken. Gelukkig kon ik meteen komen en AnneMarie bevestigde hetgeen ik al dacht. Omdat ik er zo snel bij was hielp het antibioticum vrij snel. Zaak was wel om de pups regelmatig bij Shanti aan te leggen, want de melkklieren moesten leeg. Het was aandoenlijk om te zien hoe Shanti, ondanks de pijn, de pups gewoon liet drinken. Mijn gedachten gingen wel direct naar de jaarwisseling van 2010-2011: het laatste nestje van Ayla. Ayla had een acute, zware melkklierontsteking. We hebben nieuwjaarsdag de hele dag doorgebracht in de universiteitskliniek..... het was behoorlijk "kantjeboord"............. gelukkig is dat allemaal goed afgelopen.

De pups krijgen inmiddels pap en vlees en dat vinden ze heerlijk. Ze groeien heel goed en zien er adembenemend uit: kleine, witte ijsbeertjes, met zwarte dopneusjes, voetzooltjes en prachtige grijsblauwe oogjes, die binnen korte tijd bruin zullen worden.............. dat vinden ook alle pupouders, die uiteraard allemaal weer op bezoek zijn geweest, en ook al het andere bezoek........ knuffelen en spelen: een feest voor de puppenkids. Mooi was het om onze jongste kleindochter kennis te laten maken met de pups: zij vond het prachtig en de pups ook. Ook hierbij ben ik weer zo trots op mijn kanjers: Shanti en SHe-Ra, die toch niet met kleine kinderen zijn opgegroeid, zijn zo lief en voorzichtig met onze kleindochter. Toch zal ik ze nooit alleen laten met kleine kinderen. De taal van honden en kinderen is heel verschillend en door miscommunicatie zouden er ongelukken kunnen gebeuren. 

Maandagochtend hebben we alles in orde gemaakt voor een nieuwe fase in het puppenleven: Janwillem heeft het terras schoongespoten, een gedeelte van de tuin afgezet en ik heb de keuken "afgebroken" om een rennetje te maken, zodat ze makkelijk van binnen naar buiten kunnen................ de pups hebben inmiddels "twee woningen", meer dan wij ;-). Mijn computer staat vlak naast deze binnenren, dus het is voor mij ook genieten: achter de computer, naast mijn puppenkids. Ik kan me een slechter leven voorstellen ;-).

De eerste keer naar buiten is altijd een feest, zowel voor de honden als voor ons. Als ze de smaak te pakken hebben, en dat is heel snel, zijn ze haast niet meer naar binnen te krijgen. Alhoewel.............. dinsdag was het behoorlijk warm en toen kwamen ze allemaal binnen liggen slapen.............. begin van de avond gingen ze allemaal naar buiten, daar was het inmiddels lekker koel: slimme honden ;-). 

Het spelen neemt ook wat andere vormen aan, je ziet dat ze elkaar aan het uitproberen zijn en hun grenzen aan het verkennen zijn: schitterend om te zien. 

Mijn Sheertje wordt ouder en strammer: ze heeft artrose.................., maar wat geniet zij van het kleine spul en de zorg die daaruit voortvloeit. Ze helpt Shant met het poetsen van snuitjes en billen, of ze ligt als een diva alles gade te slaan. Ik ben zo blij dat zij ook dit nestje weer heeft mee mogen maken. Ik zeg ook altijd dat mijn honden op hun best zijn als er een nestje is.

Het maken van de portretfoto's is minder...................... pffffffffffff wat zijn de kleine, witte wolletjes beweeglijk en wat is het lastig om ze "mooi" vast te leggen op een foto. Nu is fotograferen al helemaal mijn hobby niet, dus het kost behoorlijk wat energie................. Gelukkig is het ook deze keer weer gelukt.

De puppenkids hebben hun tweede wormkuur gehad, de nageltjes zijn weer een keer geknipt, kortom... het gaat goed met de club van vijf.

paars
blauw
geel
rood
rose