Week 5 is voorbij.................. wat gaat het snel...............en wat zijn ze leuk :-). De stand van zaken is als volgt: ze slapen goed, ze eten goed, ze groeien goed, ze spelen goed............. kortom alles gaat goed.

Ook deze week is elke dag bezoek geweest: uiteraard de pupouders, maar ook vrienden en andere geinteresseerden. De pups genieten van al deze knuffel- en speelpartijen. Ze zijn nu helemaal over op vast voedsel, kregen ze vorige week nog als toetje melk van Shanti: dat is nu helemaal afgelopen. Shanti's melkklierontsteking is gelukkig helemaal genezen. De tweede wormenkuur hebben ze ook al gehad: een nare bijkomstigheid is dat er dan meestal diarree optreedt. en dat was nu ook het geval. Daar word je als "opa en oma" niet blij van ;-(, Shanti en She-Ra willen het wel opruimen, maar wij ruimen zelf ook zoveel mogelijk mee op. De keukenrollen en toiletpapierrollen worden groot ingeslagen, net zoals de flessen wasmiddel........... Het wassen van onze eigen kleding staat op de tweede plaats en dat heeft heel wat voeten in aarde........ normaal gesproken zit je met een witje altijd onder de haren, nu is dat nog meer............... Voordat ik onze eigen was doe, maak ik de wasmachine zoveel mogelijk haarvrij, draai een kort programma en vervolgens een normale was........ Dat is een van de dingen die ik absoluut niet zal missen als de pups weg zijn, maar de pups.......................... wat zijn ze leuk!!!!! Allemaal even enthousiast en vertederend, behalve dan op het moment dat ze onze teennagels aan het "knippen" zijn........... ze hebben behororlijke scherpe tandjes.

Het eten gaat heel goed, was het eerst nog "vleespap", daarna werden het geweekte Eukanubaabrokken en inmiddels zijn ze gek op "Puppystart": de eerste droogbrokken van Eukanuba voor puppy's.

Het weer zit niet echt mee, maar vorige week gingen ze al heel voorzichtig, als het weer het toeliet, in de tuin hun behoefte doen. Nu lijkt het erop of ze al heel bewust naar het gras gaan: wat zijn  het toch een knapperds. Met de "regendagen" mogen ze niet op het gras, dat vind ik te nat, en dan doen ze hun behoefte al behoorlijk op het terras in de tuin. Het betekent natuurlijk niet dat ze al zindelijk zijn, maar het besef is er wel degelijk.

Heel grappig is dat ze ook regelmatig in de bench gaan liggen, dat maakt de benchtraining voor de pupouders ook al een stuk makkelijker.

Ook de ballenbak heeft zijn plaats weer gevonden: dat blijft altijd één groot feest, maar het spelen op het gras blijft toch het allerleukste voor de dames en de heren. Het is geweldig om te zien hoe ze zich voorbereiden op de grote wereld: "kan ik mijn broertje aan"? "Ik probeer het gewoon .............. oeps, mijn ene zusje heeft wel een hele grote mond, laat ik me maar even wat rustiger opstellen". "Gisteren kon ik haar wel aan......." Ook dat is weer een feest om gade te slaan.

Ik heb nog geen bericht van de chipper gehad, maar dat zal een dezer dagen wel komen, dat betekent dat ik de namen moet koppelen aan een pup, want de naam is gekoppeld aan een chipnummer. Voor de heren weet ik het al: reutje blauw wordt Hakeem en reutje rood Hector

Omdat dit ons allerlaatste nestje is, had ik de werpkist op Marktplaats gezet: deze is inmiddels verkocht aan mensen met een flatcoated retriever. Deze mensen waren ook superenthousiast over onze pups.

Zondag was een hele drukke dag wat bezoek betreft. Ook mijn schoonzusje en nichtje waren van de partij: een van hun hobby's is fotograferen, laat dat mijn hobby nu helemaal niet zijn ...................... Zij hebben schitterende foto's gemaakt. De portretjes zijn ook van hun hand, weliswaar twee dagen eerder dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken: wat een plaatjes zijn dat geworden. Er zit ook een aantal foto's van Shanti bij. wat is het toch een plaatje. Sheer had ik gepositioneerd voor het fleecekleed met hartjes................ ook zij blijft een schitterende hond!
Lieve Gery en Katinka, ontzettend bedankt!!

P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P7119297-
P
P
P
P
P
P
P7119291-
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P7119310-
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P7119225-
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P7119233-
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P7119278-
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P
P7119257-
P
P
P
P

Hieronder mijn eigen foto's

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC

En de portretjes

blauwweek
geelweek
paarsweek
roodweek
roseweek