Lila
Lila
Groen
Groen
Oranje
Oranje
Rose
Rose
Paars
Paars
Rood
Rood

Deze week was een groot feest voor de puppen: ze zijn helemaal opgeknapt, ze hebben hun tentjes en tunnel, waar ze zich enorm mee vermaken, ze mogen 's avonds vrij in de kamer lopen, ze worden te pas en te onpas geknuffeld..................... wat een leventje hebben ze.

Ook voor ons is het enorm genieten: ze spelen ontzettend leuk met elkaar, dagen elkaar uit en zijn zo vrolijk!!!!!!!!!!!!! Omdat het weer zo ontzettend goed is en het bij ons in de achtertuin best beschut is, zijn ze heel veel buiten. Als ze in de schaduw willen liggen, kunnen ze in de bijkeuken of onder de tuintafel: kortom ze hebben het zo gek nog niet. Ze zijn heel graag buiten, maar 's avonds gaan ze uiteraard naar binnen. Ze mogen dan in de kamer rondlopen en ontdekken dan van alles. Hondenoma She-Ra's fatboy vinden ze geweldig en ze kregen She-Ra uiteindelijk zo ver dat zij ergens anders ging liggen, zodat de puppen om en op de fatboy konden liggen.

Als ik tegen Sheer en Shant over mijzelf praat, heb ik het over vrouwtje. Als Ayla hier is, noem ik mezelf "oma". Arno en Martine zijn immers Ayla's baasje en vrouwtje. Voor de pups ben ik ook "oma".

Ik bemerkte eigenlijk dat ik weinig over She-Ra's rol heb verteld en dat is niet helemaal terecht: She-Ra is een geweldige oma: ze blijft verzorgen en verschonen, houdt alles goed in de gaten, geeft de pups regelmatig een liefkozende lik, maar laat ze ook weten als ze ergens niet van gediend is. Zo leren de pups de hondentaal: het is echt een voorbereiding op de grote wereld. Shanti gaat echt met ze spelen en uitdagen, is dan heel erg lief, maar als de pups te ver gaan, "corrigeert" ze. Wat dat betreft kunnen mensen veel leren van honden. Na een correctie volgt direct een "verzoenende" lik en is alles weer vergeten en vergeven.

Ondanks dat ze ziek zijn geweest, zijn ze mooi gegroeid en ze zien er dan ook prachtig uit. Mooie, witte vachtjes (ook pupje groen: dat blijkt overigens wel uit de eerste enquĂȘte. Lang niet iedereen herkende haar als pupje groen), prachtige zwartomrande, vooralsnog donkergrijze oogjes, zwarte voetzooltjes en mooie donkere dopneusjes. Ze zijn om verliefd op te worden, en eerlijk gezegd zijn we dat ook wel...................... Pups worden met blauwe oogjes geboren en ze verkleuren via prachtige grijze tinten naar (donker)bruin.  Ze eten heel goed: de brokjes worden inmiddels niet meer geweekt, en ze knagen ook al vrolijk op een buffelhuidbot.

Omdat we komende week een druk programma hebben: de chipper, naar de dierenarts, kunnen we niet veel ander bezoek ontvangen dan de pupouders, want die gaan uiteraard voor.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
week

En de portretjes:

Hieronder heb ik een afbeelding gemaakt met Shanti in het midden, op de leeftijd van zes weken, met haar kinderen uit dit nestje.