Dit is altijd een drukke week, zowel voor de pups als voor de fokkers. 
We zijn met de nieuwe puppenouders en Canou en Chakra naar de dierenarts geweest voor hun eerste inenting en gezondheidsonderzoek. Ze hebben geen kik gegeven............. de kanjers!!! Thuis hebben ze hun derde wormenkuur gehad en Ayla, She-Ra en Shanti heb ik 's avonds ook gegeven.  Chakra woog 5500 gram en Canou 6000 gram.

Zaterdag hebben C&C een drukke dag gehad: Tommy, een ruwharige Jack Russell Terrier is, samen met zijn bazinnetje en twee kleine bazinnetjes kennis komen maken.  C&C vonden het prachtig, zowel de kleine bazinnetjes als Tommy ;-)). Het was voor Tommy wel wat: eerst twee grote dames en vervolgens twee kleine enthousiaste mannekes, maar hij sloeg zich er prima doorheen.

Bezoek
Socialisatie

's Middags ben ik met de heren aan een lijntje gaan wandelen door onze wijk, waarbij diverse spelende kinderen vol enthousiasme op ze afkwamen en met ze speelden en knuffelden. We zijn ook nog een paar andere honden tegengekomen, waar ook kennis mee gemaakt werd.

Ik ben diverse keren een stukje gaan autorijden en heb ze bij een soort parkje even uitgelaten. Dit vonden ze een feest: ze holden heel enthousiast achter elkaar en achter Sheer en Shanti aan en als ik ze riep "Humpies", kwamen ze nog enthousiaster naar mij toe....................... super gehoorzaam dus :-))En uiteraard bleef het bezoek ook thuis komen.

Ayla is enorm uitgelaten: ze speelt de hele tijd met C&C en met Shanti en heeft daar veel plezier in, dat is echt te merken. Dat spelen niet gewoon spelen is is duidelijk te zien: het is een "voorbereiding op het echte leven"............ de puppenkinderen moeten de hondentaal leren, want als ze die niet leren zouden ze geen signalen op kunnen vangen van andere honden.. en daar is Ayla nu echt mee bezig. 
De chipper is geweest en beide heren zijn geschipt: ze lieten duidelijk merken dat ze het er niet mee eens waren toen de chip in werd gebracht: hondjes met karakter zullen we maar zeggen ;-))

Ayla is weer terug naar Arno en Martine en heeft weer rust ;-)) Het is onvoorstelbaar hoe honden met het "loslaten" omgaan: ik wou dat ik hond was ;-). Ik heb Arno en Martine verteld dat dat niet representatief is voor het mensenouderschap, maar wel veel makkelijker ;-)) 
Honden accepteren de situaties waarin zij komen en "denken" niet zoals mensen. Ayla ging enthousiast met JW mee en toen JW de straat van Arno en Martine inreed, werd ze nog enthousiaster..................... ze holde naar haar huis, begroette haar baasjes, "inspecteerde" het huis en ging vervolgens op haar kussen liggen. Haar leventje gaat gewoon verder waar het 8 weken geleden even "gestopt" was.................
De pups hebben geen een moment blijk gegeven van enig "gemis van hun moeder".............. logisch, ze hadden nog een "moeder en grote zus" over...............
Wij mensen leggen onze menselijke gevoelens in dieren (antropomorfisme) en gaan denken voor onze honden en krijgen vervolgens medelijden........................ Dit bewijst maar eens te meer dit dat absoluut niet nodig is....................
Ik ben met beide heren bij diverse mensen op bezoek geweest, om ze ook aan andere huizen en honden in huizen te wennen. Ook ben ik met ze gaan wandelen in de Doggyride, zodat we iets verder van huis konden. Ook toen kwamen ze "fans" tegen.

Chakra's oren stonden allebei omhoog, maar dinsdag hing er weer een, alhoewel op andere momenten de oortjes toch weer allebei stonden.
Canou houdt de oortjes nog gewoon naar beneden. Ze draaien wel al wat naar voren en omhoog, dus het komt eraan.
Canou weegt inmiddels 7300 gram en Chakra 6800 gram.

Chakra
Canou