Fabiola: lila
Farah Dibah: groen
Fatima: oranje
Felicia: rose
Floyd: paars

Dinsdagmiddag zijn wij in de auto met de pups naar de dierenarts geweest. Alle puppenkids werden grondig door AnneMarie onderzocht en kregen hun eerste inenting. Ze gaven geen krimp tijdens hun inenting, maar hoe kan dat ook anders met 'zo'n dierenarts? AnneMarie verklaarde ze allemaal gezond, met als opmerking dat het, wederom, een superleuk nestje is.......

Woensdag kwam de chipper. Dit vonden ze minder leuk dan het bezoek bij de dierenarts. Het is ook niet leuk om zo'n grote naald in je lijfje te krijgen. Aan de andere kant is het veel minder ingrijpend dan de vroegere tatoeage en na een minuutje waren ze het allemaal weer vergeten.
Nu zijn de officiƫle stamboomnamen aan de pups "gekoppeld" en ik stel graag voor:

 Omdat de pups hun eerste inenting hebben gehad, kan ik ze mee naar buiten nemen en ik heb dat dan ook direct gedaan. Donderdag heb ik een aantal in de auto meegenomen naar mijn schoonouders. De autorit ging prima: het was wel een langere rit dan de vorige twee, maar ze hebben zich keurig gedragen. Af en toe een piepje en daarna vielen ze in slaap.

's Avonds ben ik met ze naar de sportvelden gelopen (in de doggyride) en daar hebben ze kennis gemaakt met een grote zwarte labrador.................... poehhhhhhhhhh dat is wel iets anders dan een grote witte hond...............

Vrijdag ben ik met het hele spul in de doggyride naar de markt en het dorp gelopen. Toen ik twee minuten onderweg was, ontstond er al een kleine opstopping bij het tunneltje. Iedereen was in verrukking, zodanig dat iemand zelfs op de verkeerde fiets wegfietste (gelukkig kwam ze er snel achter ;-)). Een fijne bijkomstigheid was dat ze bij het tunneltje bezig waren met een enorme "werkwagen" die veel kabaal maakte.

Na het bezoek aan de markt, ben ik bij de Marskramer langs geweest en daar kregen ze van Jannie van de Marskramer een heerlijke bak met drinkwater, want daar waren ze wel aan toe. Ook hier was iedereen enthousiast over mijn "hummels'.

Toen ik naar huis ben gelopen, heb ik steeds een pup uit de doggyride gehaald en op mijn arm genomen, zodat ze van alles konden zien. Korte stukjes, want ze zijn best zwaar........................
Omdat het zulk schitterend weer is, zijn ze natuurlijk heel veel buiten. De buren hebben ook geholpen met het socialiseren: ze gingen de heg snoeien en dat maakt veel kabaal......................... heel goed voor de pups :-)).

Het is opmerkelijk zo leuk en zo vaak als Shanti met de pups speelt: dit spelen is natuurlijk niet alleen maar spelen, maar het heeft ook een opvoedende betekenis en Shanti doet dit echt geweldig!!!! Het is zo genieten!! Sheertje loopt steeds tussen de pups en neemt het verzorgende deel (poep en plas ruimen) op zich. Zij is natuurlijk inmiddels ruim negen en een half jaar en neemt, begrijpelijkerwijs, wat spelen betreft afstand. Als een van de pups de neiging heeft te gaan poepen of plassen staan allebei de grote dames er al bij............... Toch probeer ik zelf zoveel mogelijk op te ruimen.

Zaterdagmiddag was de puppenmiddag. Alle pupouders waren uitgenodigd om kennis met elkaar te maken. Jammergenoeg, maar wel door blijde omstandigheden, konden de ouders van Farah Dibah (pupje groen) niet aanwezig zijn. Ik heb hun "honneurs waargenomen".

Na een kopje koffie of thee en een chocoladebeschuitje met muisjes (ter ere van onze kleindochter die afgelopen dinsdag geboren is), mocht iedereen zijn eigen pup een halsbandje omdoen en zijn we naar de school van Janwillem geweest voor de eerste "socialisatieles". De pups hebben daar kennis gemaakt met Sita, het paard, geiten, konijnen en vogels. Na een poosje rondgehold te hebben, werden de pups aangelijnd en hebben ze een stukje aan de riem moeten lopen. Dat viel niet tegen ;-).
Vervolgens zijn we weer naar huis gelopen en hebben Janwillem en ik een en ander verteld hoe "de eerste dagen door te komen". Uiteraard werd er nog heel wat afgeknuffeld, met de grote en met de kleine honden. Tiuri en Maikel hebben met de kleine en de grote honden gespeeld en hebben zich prima vermaakt.
Iedereen kreeg het blad "Ha, die pup" mee, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de komst van hun pup aankomend weekend. Het aftellen kan beginnen...............

Het "attribuut" waar het meest mee gespeeld wordt is de tentjes en de tunnel: dat is een groot feest voor het hele spul. Een helft van de schelp had ik al gevuld met de bekende ballen, de andere helft is inmiddels gevuld met ene laag water en wat vinden ze dat leuk......................... Ze spetteren en "graven" dat het een lieve lust is.
's Avonds loopt het hele spul vrij in de kamer en daar is ook heel wat te zien.

Vannacht hadden een paar "slimbo's" een gaatje gevonden en zijn de puppyren, waar ze 's nachts inzitten, uitgekomen. Toen Janwillem vanmorgen om 06.30 uur naar beneden kwam, kwamen ze alle zes hard kwispelend op hem af.

Wat zindelijkheid betreft gaat het heel goed: ze "doen" bijna alles al op het gras (op een enkel enthousiast plasje) na. 's Avonds laten we ze zo laat mogelijk nog in de tuin hun behoefte doen en 's ochtends vinden we bijna alleen nog maar een plasje. Als Janwillem ze dan in de tuin laat, gaan ze allemaal tegelijk poepen. Wat een knappe pups zijn het toch ;-)).

Straks neem ik ze allemaal weer even mee de straat op, zodat ze weer allerlei indrukken krijgen en dan ga ik de komende dagen besteden aan het klaar maken van de puppakketten, de verkoopovereenkomsten, de "handleiding", de dvd met foto's en filmpjes, de laatste socialisatie en .................. het "loslaten" van "mijn" puppenkids................

DSC
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
P
P
P
IMG
IMG
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
IMG
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC00620a
DSC
DSC
IMG
IMG
P